torstaina, toukokuuta 19, 2011

Da Da Dam

Viime viikonloppuna koettiin yksi kevään ehdottomista kohokohdista. En nyt tarkoita ilmaveiviä (vaikka oli sekin kyllä hieno) vaan tietenkin euroviisuja. Vietimme viisuiltaa pienimuotoisella blogiporukalla siten, että viisufani-Virpi saapui meille miehensä ja mukaan ottamiensa syömisten kanssa.

Minä olin viisuiltana sen verran väsyksissä, etten jaksanut ihan kamalasti ryhtyä kokkailemaan, mutta teimme muutamaa pikkunaposteltavaa taannoin ilmestyneestä Top Chef -keittokirjasta, jota muutama viikko sitten täällä jo hehkutin.

Hehkutus meni ehkä hieman liialliseksi siinä mielessä, että tarkemmassa testissä kirjan reseptit olivat vähän hutaisemalla kirjoitetun tuntuisia. Kirjan ilmestymisaikataulu taisi olla pikkuisen liian tiukka. Esimerkiksi lihapullien paistoajan (160 asteessa) sai arpoa omasta päästään.


Maut olivat kuitenkin kohdillaan. Paitsi etten kamalasti tykännyt savupaprikalla maustetuista lihapullista, mutta brie-viikunapalttoonapeista tykkäsin kyllä kovasti, samaten valkosipulimajoneesin kanssa tarjoilluista paistetuista varhaisperunoista.
Paistetut varhaisperunat ja aiolia

500 g pieniä varhaisperunoita
1/2 dl oliiviöljyä
suolaa, pippuria

aioli:
3 dl valmista täysmajoneesia (parasta, kun tekee itse)
2 valkosipulinkynttä, hienonnettuna
1 sitruunan mehu
suolaa ja pippuria

Keitä perunat kypsiksi ja jäähdytä (tähän voit käyttää myös edellispäivän keitinperunat). Leikkaa perunat puoliksi ja paista rapeiksi pannulla oliiviöljyssä. Mausta suolalla ja pippurilla.
Sekoita majoneesi ja hienonnettu valkosipuli, mausta sitruunamehulla, suolalla ja pippurilla.

Tulipahan sitten taas ostettua ruotsalaisia uusia perunoita, vaikka suunnitelmissa oli jälleen kerran odottaa maasta kuokittua lähiseudun satoa. Tällaiseen yhteyteen muualtakin tuodut perunat sopivat tosin oikein hyvin.



Muista tarjoiluista voisi mainita Virpin tekemän mansikka-raparperimehun (sitä yhdistettiin kuplajuomaan) sekä makoisalla hernetäytteellä + paistetulla pekonilla höystetyt suolaiset muffinssit. Tykkäsin kovasti myös porotäytteellä päällystetyistä ruisleipäsistä. Suklaapikkuleivät ilahduttivat puolestaan vielä seuraavana aamunakin.

Meidän osuutemme juomatarjoiluun oli valmis vadelmamojito-juomasekoitus, jonka olimme saaneet blogimme takia kotiimme kokeiltavaksi. Olihan se aika keinotekoisen makuista Virpin itse keittelemään mansikkamehuun verrattuna, joten tuota juomaa jäi vielä toiseksikin kerraksi:

Ohje oikeisiin mojitoihin löytyy täältä.

Mukava ilta, mutta aika kului vaan ihan liian nopeasti. Nyt pitää odottaa taas vuosi seuraavia viisuja.

Viisuista sen verran, että voittajaksi suoriutunut Azerbaidzan voitti kokonaispisteissä myös oman nelihenkisen raatimme äänestyksen. Itse tykkäsin kovasti kakkoseksi tulleesta Italiasta, samaten kuin tietysti Suomen omasta Paratiisi-Oskarista. Jauhantapajan toinen osapuoli fanitti tänäkin vuonna Saksan Lenaa.

15 Comments:

At 19/5/11 21:37, Blogger Sari - CampaSimpukka said...

Voi kun olisin kiinnostunut viisuista tai edes kiekosta:)) Hauskalta kuulostavat kekkerit teillä! Minulla on aikomus niitä ricottagnoccheja piakkoin tehdä, vinkkaan sitten, jos haluat kokeilla.

 
At 19/5/11 21:44, Blogger Virpi said...

Saanko varastaa muffinssi- ja drinksukuvat? :) kun ei tullut se oma kamera mukaan siinä lähtötohinassa tosiaan.

Nuo perunat oli ihan superhyviä!

Kiitos vielä että saatiin viisuilla teillä, oli mukavampaa porukalla se :) ja anteeksi vielä se meikäläisen heikkokuntoisuus loppuillasta.

Joko teidän kesä on muuten ihan täysin buukattu, mietin että ehtisikö johonkin väliin vielä survoa jonkun grillailu- tai kauppuri-iltaman?

 
At 19/5/11 21:44, Blogger Virpi said...

Tai jos Oulun kesä on sellainen kuin viimeksi, niin piknik-hommat voisivat myös olla mainiot.

 
At 19/5/11 21:49, Blogger Rosmariini said...

Campasimpukka: Minussakaan ei ole kyllä penkkiurheilijan vikaa (ilmaveivin kävin katsomassa jälkeenpäin juutuupista), mutta viisuja olen seurannut tiiviisti jo yli 20 vuotta. Pääsisi vaan joskus paikan päälle katsomaan.

Vinkkaa tosiaan gnoccheista sitten, kun saat niitä askarreltua. Kevätkiireet alkavat pikkuhiljaa hellittää, joten jospa tässä olisi taas enemmän aikaa kokkailuun.

Virpi: Joo, sen takia askarsinkin tämän postauksen pikavauhtia (köh, onhan niistä viisuista jo vaikka kuinka monta päivää), että saisit sinäkin kuvat käyttöösi.

Helatorstaiviikonlopun tienoilla on kalenterissa vapaata... ja heinäkuun ensimmäisellä kokonaisella viikolla. Klup, miten ihmeessä kalenteri on jo noin ehtinyt täyttyä.

 
At 19/5/11 21:51, Blogger Sari - CampaSimpukka said...

Tämä blogin pitäminen on ollut aika kokonaisvaltaista, siihen kuluu aikaa, mutta hyvällä tapaa. Vinkkaan kun saan kyseiset pallerot sommiteltua:) Virpillekin kiitos blogissa poikkeamisesta, jokainen käynti lämmittää mieltä!

 
At 19/5/11 21:57, Blogger Virpi said...

Jee, kiitos, nappaan kuvat talteen ja koitan askartaa postauksen minäkin pikaisesti!

Sillä helatorstaiviikolla sopisi käsittääkseni se keskiviikko (kun torstai on vapaa) tai sitten se perjantai, voisko niihin tosiaan aatella jotain treffinkiä?

Järjestäisköhän viisufaniporukka jonkun ryhmämatkan Bakuun? Mehän jo kovasti suunniteltiin että sinne pitää ensi vuonna porukalla lähteä :D

 
At 19/5/11 21:58, Blogger Rosmariini said...

Aikaa kuluu kyllä, mutta on tämä bloggaaminen niin mainio keino kirjata ruokamuistot jonnekin talteen.

Teillä on ollut kyllä niin ihania italialaisherkkuja esillä, että jos asuisitte lähempänä, niin kutsuisin itseni saman tien sinne syömään. :)

 
At 19/5/11 22:01, Blogger Rosmariini said...

Ai, Virpi ehti väliin. Helakeskiviikko kävisi kyllä hyvin jonkinlaiseen miitinkiin.

Bakuun kyllä pitäisi päästä!

 
At 19/5/11 22:06, Blogger Sari - CampaSimpukka said...

Jos vaan tästä Jyväskylän pielestä ajelette, niin tässä me ollaan ihan saavutettavissa vähän ennen Jyväskylää ja heinäkuu kun koitta Italia vaihtuu Ranskaan, kun Tour alkaa:) Epäilin jaksamistani ja sitä, miten ehtisin kokata jotain teemaan liittyvää, mutta sopivasti soveltaen voinee sanoa, että kyllä tässä nenä on pinna yllä:)) Toki voisi olla kunnianhimoisempia kokeiluja, macaronit Kulinaarimururujen kannustamina on ohjelmassa viikonloppuna!

 
At 19/5/11 22:08, Blogger Rosmariini said...

Minäkin olisin muuten tehnyt macaroneja lauantaina, jos olisi ollut enemmän jaksoa ja aikaa. Ne kuuluivat makeana osastona tuohon samaan reseptikokonaisuuteen.

 
At 19/5/11 22:15, Blogger Virpi said...

Merkkasin kalenteriin keskiviikkoillan varatuksi tuolloin! Katsotaan lähempänä säätä ja muuta, että mitä puuhataan? :)

 
At 19/5/11 22:17, Blogger Rosmariini said...

Jepulis. Meidän piknikkimme ovat olleet viime aikoina reippailuhenkisiä geopiknikkejä, mutta ehkä tällä kertaa valitaan toisenlainen toteutus. :)

 
At 21/5/11 19:03, Anonymous taistogunnar said...

Varhaisperunoista tulee melkein parempia kullaruskeiksi paistettuna kun niitä ei keitä etukäteen. Hopealusikka suosittelee seuraavaa:

675g uusia perunoita
25g voita
1 dl oliiviöljyä
Rosmariinin oksa
valkosipulin kynsi
suolaa

 
At 21/5/11 19:45, Blogger Unknown said...

moikka! aivan mahtava blogi, edelleen! osaisitteko taas auttaa, löytyykö mistään yo-keksien ohjetta? elikkä semmosta että keksit on ylioppilaslakin muotoisia/näköisiä? kiitos!!

 
At 25/5/11 18:04, Blogger Rosmariini said...

Raakapaistetut perunat ovat tosiaan hyviä!

Jjuttä: Kinuskikissalta näyttäisi ainakin löytyvän ohjeistusta ylioppilaan pikkuleipiin.

 

Lähetä kommentti

<< Home




pastanjauhantaa(at)gmail.com


Related Posts with Thumbnails