tiistaina, helmikuuta 15, 2011

Jauhantajuhlat

Vietimme viikonloppuna perinteisiä jauhantakinkereitä, jonne uskaltautui iloksemme saapumaan kokonaan uusikin blogituttavuus: Potti-Hannele Kokeista ja Poteista.

Arvatkaapa vaan, oliko ihana saada vieraaksi ihastuttava ihminen, joka toi kaiken lisäksi mukanaan uunituoretta ruisleipää, ruisleivänjuurta, itse marinoituja valkosipulinkynsiä, chilinsiemeniä sekä Viivi ja Wagner -pyyhkeen. Sekä Saksassa pidettävien euroviisujen henkeen sopivaa herkullista hapankaalipaistosta.

Toivottavasti emme olleet liian pelottavia, kun olisi nimittäin aika mukava tavata toistekin esimerkiksi ensi kuussa järjestettävässä Oulun blogimiitissä.

Menin kutsupostauksessani nimittämään tapahtumaa nyyttikesteiksi, minkä johdosta ihmisillä oli ilmeisesti tavallistakin enemmän intoa panostaa ruokapuoleen ihan tosissaan. Itse kokkailin iltaa varten Jamie's America -kirjasta cowboy-ruokaa nimeltä Chilli con Jamie, jonka ohjeeseen tykästyin kovasti. Enpä muista ennen lisänneeni lihapataan puolta litraa keitettyä kahvia.

Tällä kertaa onnistuin pitämään chilin tulisuudenkin aisoissa; salaisuutena taisi olla yksi ylimääräinen tomaattimurskapurkki.

Paikalle saapui myös yksi parhaimmista ystävistäni, joka toi mukanaan muun muassa tällaisia pehmoisia pinaattinyyttejä (ja minä annoin puolestani hänelle kotipakettiin tekemäni chilin loput):

Muitakin hyviä ystäviä oli paikalla. Niin kuin vaikka blogimme ulkojäsen Bronx, joka saapui paikalle näin hyvin varustautuneena:



Illan keskustelut kiertyivät kerta toisensa jälkeen Nokiaan ja Elopin edellisenä päivänä tekemiin tiedonantoihin; olivathan melkein kaikki paikalla olleet mieshenkilöt jonkinasteisia oululaisnörttejä.

Humanistityttöjen oli välillä vähän vaikea pysyä teknisiä lyhenteitä sisältävien juttujen tasolla, mutta mennyttä loistoa siinä ainakin muisteltiin ja mietittiin, minkälaisia työmahdollisuuksia rakas kotikaupunkimme pystyy tarjoamaan tulevaisuudessa.

Mutta samalla toki muistettiin myös syödä. Insinööri-Pekka osoitti jälleen kerran olevansa huikea kokki. Thomas Kellerin French Laundry oli jälleen tarjonnut ohjeita, joiden innoittama Pekka pursotteli alkupaloiksi sopivia juustoisia tuulihattuja (vai mitä cheese puffsit voisivatkaan olla suomeksi).

Sain kuulla myös blogista nimeltä French Laundry at Home, jossa Carol-niminen bloggari on testannut muun muassa lauantaina tarjolla ollutta huippuhyvää Banana Split -jälkiruokaa.

Oululaista bloggaajavoimaa edusti myös Virpi, joka oli tapansa mukaan kokannut vaikka kuinka paljon. Mukana oli muun muassa tillinäkkäriä, artisokkalevitettä sekä edellisenä viikonloppuna tutuksi tullutta aura gold -moussea.





Virpillä oli tuttuun tapaan mukanaan kaksi seuralaista, joista toinen oli hankkinut iltaa varten kainuulaista kuhaa. Se on päässyt näköjään samalle lautaselle Virpin tuoman kuskus-salaatin kanssa:



Yhden illan herkullisimmista makuelämyksistä tarjosivat nämä pekoniin käärityt kampasimpukat, jotka olivat blogittoman tuttavapariskunnan yhteistyön tulos. Pitää ottaa pikimmiten selville maustesikermän salaisuus:



Samaten kaipailisin ohjetta näihin Momofuku-kirjan kanansiipiin, jotka voittivat makunsa puolesta jopa vuoden ensimmäisen päivän version:



Yllä vielä friteerauskeittimestä nosteltuja makoisia bataattisipsejä.

Viimeisen viikon aikana ilmestyneiden jauhantapostausten perusteella elämämme on näköjään yhtä juhlaa. Totuus on kuitenkin toisenlainen, ja nytkin olen viettänyt pari viimeistä päivää aika kurjissa tunnelmissa. Eilinen ystävänpäivä muistutti onneksi sopivasti hyvien ystävien merkityksestä, joten kiitokset kaikille ystävällismielisille ihmisille siitä, että olette olemassa.

(Tulevien päivien aikana ajattelin piristää mieltäni kätköilyn avulla. Kun ei vaan olisi koko ajan niin kamalan kylmä.)

18 Comments:

At 15/2/11 15:46, Anonymous Kirsi JKLstä said...

Valokuvien perusteella meilläkin ollaan koko ajan joko juhlimassa tai sitten lomalla, mutta hei haloo! Mikä loma?

Satoja kuvia tulee otettua pitkin vuotta, mutta niinhän se on, että joku kohokohta täytyy olla innoittajana, että kameraa muistaa käyttää. Käsillähän se yleensä on aina. Ja kuka haluaa taltioida niitä ei niin mukavia hetkiä.

Voimia vaan sinne jauhajille! Kevät on onneksi jo niin pitkällä, että joka päivä voi iloita enenevästä valon määrästä, jos ei mistään muusta.

 
At 15/2/11 15:56, Blogger Rosmariini said...

Kiitos, Kirsi! Oli vähän kehno viikko, mutta nyt asiat ovat taas paremmin mallillaan. Ja nyt osaa taas arvostaa ihan eri tavalla kaikkea sitä, mikä on hyvin.

Mutta olisikin vaan aina loma. :)

 
At 15/2/11 16:51, Blogger Virpi said...

Voi harmi että mieli on ollut matalalla! Meillä on ollut myös ehkä hirvein alkuviikko ikinä tai ainakaan pitkään aikaan, mutta loma sentään häämöttää lähitulevaisuudessa.

Kiitos taas vieraanvaraisuudesta, kutsusta ja erityiskiitos myös henkisestä tuesta <3

Minäkin toivon että Potti uskaltautuu tulemaan toistekin meitä kaikkia treffaamaan.

 
At 15/2/11 16:53, Anonymous Emma said...

Toivepostausaihe tuosta Jamien chilistä! Juuri tässä viikonloppuna mietin, että tekisi mieleni sellaista kunnon chili con carnea.

Ja siltä pariskunnalta (arvannen keneltä? :) tuo simpukkaohje yleiseen jakoon, jos mahdollista. Vähän kyllä mietin, että onko pekoni liian voimakas kumppani kampasimpukoille. Mutta ilmeisesti ei, kehuista päätelleen :)

Tsemppiä kehnompiin viikkoihin, täälläkin on ollut vähän ankeita päiviä, mutta voiton puolella aletaan olla ja kevätaurinkoa näkee päivä päivältä enemmän!

 
At 15/2/11 17:04, Blogger Rosmariini said...

Virpi: Huomasinkin, että teillä oli siellä aika kamala ystävänpäivä. Toivottavasti asiat ehtivät järjestyä lomaan mennessä.

Ja kiitokset itsellesi vaan! Juttua riitti tällä kertaa niin pitkään, että ehti tulla uudelleen nälkä. :)

Emma: Noissa kampasimpukoissa oli ovela itämainen vivahde. Pekoni ei hallinnut makua oikeastaan ollenkaan.

Niitä olisi voinut syödä vaikka kokonaisen pellillisen.

Jos minä sitten postaan siitä chilistä erikseen, kun se oli kuitenkin niin hyvää, että voisin tehdä sitä vaikka saman tien uudestaan. (Jos jollakin on tuo kirja, niin ohje löytyy sivulta 328.)

 
At 15/2/11 19:35, Blogger Hannele said...

Kiitos vielä sekä kutsusta että seurasta! Potti toivoo ilon voittavan kevätauringon myötä.

Kahvinen chili con carne ja pekoni-kampasimpukaat odottelevat täällä jo kokkauskuopissaan reseptiä. Ne oli niiiiiin hyviä. Juustopuffien reseptin jo nappasinkin linkin takaa.

 
At 15/2/11 19:49, Blogger Jenni said...

Talvi on ollut tosissaan pitkä vaikka näitä päivien piristyksiä on ollutkin kuten viime blogitapaaminen Helkassa. Mutta, mutta, mikä blogimiitti ensi kuussa Oulussa?!

- Jenni liemessä vai kohta Oulussa?

 
At 15/2/11 22:41, Blogger Italiansalaatti said...

Ihastuttavia reseptejä ja ruokia, ei ole kyllä montaa mukavampaa asiaa kuin illanvietto hyvässä seurassa herkuilla lastatun ruokapöydän äärellä! :D
Ilman huonoja päiviä ei osaa arvostaa niitä hyviä. Kuulostaa kliseeltä, mutta olen sen itse sen jo moneen kertaan testannut :)
Vaikka päivän myöhässä olenkin, hyvää hyvin-hyvin-myöhästynyttä ystävänpäivää Ouluunkin!

 
At 15/2/11 23:37, Anonymous bronx said...

Sama juttu joka hemmetin kerta - ruoka ja seura huippuluokkaa. Kiitokset kaikille läsnäolijoille! Iltapäivän rämäkkä roudaus nollautui heti ovesta astuttua kun tarjottimellinen peksu-scallopseja työnnettiin nenän eteen.

Irtohuomioita:

- jossain vaiheessa GTn valmistuksessa käytetty mittayksikkö oli 'kannu'
- pekoni-simpukat olivat todella hyviä
- tähänastiset näytöt betonoivat jälkkäri.kalifin arvonimen Pekan suvereeniin hallintaan

--bronx

 
At 16/2/11 00:33, Blogger Pekka said...

Hih. Olipa taas toipuminen näistä pippaloista, kiitoksia jälleen :)

Jenni: Oululaiset bloggaajat ovat sen verran mukavaa porukkaa, että ne pitää aina välillä saada saman pöydän ääreen. Näillä näkymin isännöin 26.3 moisen tapahtuman, johon löytämäni (yllättävän hankalaa, muuten, kun jotkut pitävät niin matalaa profiilia) paikalliset kutsuin.

Eeköhän tänne tiivistämällä vierailijoitakin mahtuisi :D

 
At 16/2/11 01:18, Blogger Rosmariini said...

Hannele: Pekkakin on näköjään saanut ohjeet nettiin. Oujee.

Erityishuomio vielä hienoille kirsikoille!

Jenni: Oulussa ilman muuta, jos vain vähänkin on tulohaluja. :) Äkkiäkös me järjestämme vaikka mittatilausmiitin, jos joku viitsii vaivautua paikan päälle.

Helka oli kyllä ihana piristys! Kiitokset vielä siitä.

Italiansalaatti: Pitäisi aina osata ottaa vastoinkäymiset kasvattavana kokemuksena. Ei elämän kuulukaan olla koko ajan kovin tasaista.

Nippu ystävällisiä ajatuksia myös sinne!

Bronx: Muistan jossain vaiheessa jahdanneeni sitä kannua, mutta juoma ehti loppua ennen kuin ehdin lähellekään. :D

Vallataanko ensi viikolla jonain iltana se Vox?

Pekka: Etelän bloggaajat ovat niin pikkuruisia, joten eiköhän niitä sinne muutama tarpeen vaatiessa mahtuisi. :)

 
At 16/2/11 05:53, Blogger Rauna said...

Ooh, ehdottomasti miittiin mukaan. Tulen, jos se kolo vain sieltä päästä löytyy. Harmitti jo kamalasti, kun missasin jauhajien synttärit.

Ja mahtavat kemut nämäkin näyttävät olleen. Näköjään taas olisi pitänyt olla paikalla. Eihän sinne Ouluun nyt niin kovin pitkä matka ole, eihän. Ens kerralla siis toivottavasti, ja reseptejä täälläkin odotellaan, erityisesti kampasimpukoiden.

 
At 16/2/11 08:29, Blogger Virpi said...

Noniin, miittiin sieltä vaan etelän elävät! :) Miittipaikassa varmasti mahdutaan olemaan koska hyvässä seurassa tilan ahtauskaan tuskin haittaa? Ja majapaikkoja löytyy varmasti jauhantapajalta ja allekirjoittaneen luota halukkaille.

 
At 16/2/11 08:40, Blogger Rosmariini said...

Rauna: Sinä se onnistuit heti aamusta piristämään kommentillasi jauhajan päivää. :)

Kuten Virpi tuossa totesi, niin kolo löytyy ja seuraa järjestyy. Tänne vaan!

 
At 16/2/11 22:18, Blogger Jytis said...

Ooo noi juustopuffit vaikuttaa ihan mahtavilta! Okei, ei muutkaan tarjottavat ihan kamalilta näytä :)

 
At 16/2/11 23:25, Blogger Rosmariini said...

Ne olivat tosissaan aika mahtavia. Ja niin kuin Pekka totesi omassa postauksessaan, niin niihin on aika usein aineksetkin valmiina kaapissa (etenkin jos tinkii juuston laadusta). Eli voi tehdä lyhyemmälläkin varoitusajalla.

 
At 2/3/11 19:06, Anonymous Anonyymi said...

http://www.epicurious.com/recipes/food/views/Sea-Scallops-with-Spiced-Bacon-236024

kampasimpukkaohje yleisön pyynnöstä- tolla mentiin.

 
At 2/3/11 19:40, Blogger Rosmariini said...

Yleisö kiittää!

 

Lähetä kommentti

<< Home




pastanjauhantaa(at)gmail.com


Related Posts with Thumbnails