tiistaina, tammikuuta 25, 2011

Simpukkasalaatti kera palsternakan ja pekonin

Nyt kannattaa laittaa ruokaa palsternakasta. Tätä salaattia varten pääsi paistamaan pieniä palsternakkasipsejä, jotka sopivat aikamoisen hyvin yhteen rapean pekonin kanssa.

Ohje on Fiona Beckettin kirjasta Ystävien kesken: ruokaa ja viiniä uudella tavalla, josta löytyy tämmöisiä vähän juhlallisempiakin ruokaohjeita:
Lämmin kampasimpukkasalaatti rapean pekonin ja palsternakkalastujen kera (kahdelle)

1 palsternakka
6 suurta tuoretta kampasimpukkaa (meillä pakastettuja)
1 rkl oliiviöljyä sekä vähän lisää salaatinkastikkeeseen
60 g pancetta-pekonia kuutioina
4 rkl täyteläistä kuivaa valkoviiniä
2 rkl kalalientä tai vettä
1 rkl kuohukermaa tai ranskankermaa
pieni pussillinen (n. 80 g) valmista salaattisekoitusta
merisuolaa ja vastarouhittua mustapippuria
kasviöljyä paistamiseen

Valmista ensin palsternakkalastut. Kuori palsternakka ja poista kanta. Vuole palsternakasta ohuita lastuja kuorimaveitsellä tai juustohöylällä. Kaada kasviöljyä wokkiin noin neljäsosapannullinen ja lämmitä hyvin kuumaksi. Uppopaista lastuja rasvassa muutama kerrallaan ja nosta reikäkauhalla lautaselle jäähtymään, kun ne alkavat ruskistua. Mausta kevyesti suolalla.
Mausta kampasimpukat kummaltakin puolelta suolalla ja mustapippurilla. Kuumenna paistinpannu ja lisää oliiviöljy. Paista pekoni öljyssä rapeaksi, nosta pannusta reikäkauhalla ja valuta rasva pois. Pane pannu takaisin levylle ja kuumenna minuutin verran, kunnes se melkein savuaa. Pane sitten simpukat pannuun ja kypsennä niitä 1-1,5 minuuttia paksuudesta riippuen. Käännä ja paista yhtä kauan toiselta puolelta. Nosta pannusta, mutta pidä lämpiminä. Kaada valkoviini pannuun ja anna kiehua, kunnes puolet on haihtunut. Lisää kalaliemi ja keitä, kunnes nestettä on jäljellä yhteensä enää muutama ruokalusikallinen. Kaada joukkoon kampasimpukoista irronnut neste ja lisää kerma. Tarkista maku ja lisää pippuria ja vähän suolaa tarvittaessa. Kuumenna vielä muutama sekunti.
Jaa salaatinlehdet lautasille ja ripottele niiden päälle pekonikuutiot. Pirskota pinnalle vähän oliiviöljyä ja mausta miedosti suolalla ja pippurilla. Asettele palsternakkalastut päällimmäiseksi. Jaa kummallekin lautaselle kolme kampasimpukkaa ja kaada päälle kastike. Tarjoa heti.

2 Comments:

At 25/1/11 20:32, Anonymous Anonyymi said...

Osaatko sanoa mitä pakastetut kampasimpukat maksavat?

 
At 25/1/11 21:25, Blogger Rosmariini said...

En itse asiassa kovin tarkasti osaa. En ollut tällä kertaa kaupassa mukana ja tätä edellisestä ostokerrasta oli vaikka kuinka monta vuotta aikaa.

Pitäisi muistaa vilkuilla tuota seuraavalla kaupassakäyntikerralla.

 

Lähetä kommentti

<< Home




pastanjauhantaa(at)gmail.com


Related Posts with Thumbnails