lauantaina, joulukuuta 18, 2010

Karpalotoffee (ja kysyttävää)

Ajattelin antaa jonkinlaista elonmerkkiä itsestäni, vaikka minun pitäisi olla juuri nyt valmistelemassa muonitusta illalla koittavaan vegepikkujouluun.

Jouluruokien valmistelu alkaa pikkuhiljaa tulla ajankohtaiseksi, mihin liittyen minulla olisi kysyttävää. Suunnittelen tehdä yhden kaverini kanssa marsipaanikuorrutettua joulukakkua, ja ohjeistuksessa tuli vastaan ainesosa nimeltä glyseriini. Kaikenlaiset siihen liittyvät vinkit olisivat tervetulleita. Mistä sitä saa ja voiko sitä esimerkiksi korvata millään muulla?

Kuvituksena on jälleen kerran syysreseptikisan satoa: Malitsun pihlajanmarjatoffee. Toteutin ohjeen karpaloilla, kun pihlajanmarja-aika oli ehtinyt mennä reseptiä testatessa jo pikkuisen ohi.

11 Comments:

At 18/12/10 18:17, Blogger OBLADI OBLADA said...

apteekista pitäis löytyä. (ite käytetään sitä saippuakuplien tekoon!)

 
At 18/12/10 18:38, Anonymous Kokki said...

Glyseriiniä saa esim. Confetista, en ihan tajunnut mitä olet tekemässä, mutta kyllä se glyseriini yvä juttu siinä massassa on ;) jos sulla on esim. kuivahtanut massa niin sen saa toimintakuntoon lisäämällä hiukan glyseriiniä

 
At 19/12/10 09:01, Blogger Mari said...

Oooooh, toimivatko karpalot toffeessa?

 
At 19/12/10 09:04, Blogger Yaelian said...

Ihanan nätin värinen toffee! muistaakseni kerran,tosin vuosia sitten,löysin glyseriiniä yhdestä aasialaisesta kaupasta Helsingissä.

 
At 19/12/10 12:47, Blogger Virpi said...

Kaunis toffeekuva <3

Glyseriinistä en osaa sanoa mitään, mutta sanonpa vaan että olihan taas hulvaton ilta, aivan huippua, kiitos! :)

 
At 19/12/10 12:53, Blogger aleksi said...

glyseriiniähän käytetään johonkin kakunpäälystysmassoihin mutta ei se mitenkään liity marssipaaniin.. mitä oot tekemässä?

 
At 19/12/10 15:55, Blogger Rosmariini said...

En itse asiassa itsekään tarkkaan ottaen tiedä, mitä olen tekemässä. :) Marsipaanin päälle on tarkoitus laittaa sokerikuorrutus, ja siinä on vissiin glyseriini tarpeen.

(Saippuakuplien tekokin kuulostaisi kyllä hauskalta.)

Karpalo toimi makunsa puolesta ihan kivasti, mutta pitää ensi syksynä testata kyllä pihlajanmarjoillakin.

 
At 19/12/10 15:58, Blogger Rosmariini said...

Virpi: Oli kyllä taas niin hyvvää ja kivvaa. Ilta loppui vaan harmillisen nopeasti, eli pitää ottaa uusiksi mahdollisimman pian!

 
At 19/12/10 22:39, Anonymous Anonyymi said...

Jos teet itse sokerimassaa niin tarvitset glyseriiniä ja sitä saa juurikin Confetista, sieltä saat myös massan valmiina :) mutta miksi laitat sokerimassan marsipaanin päälle? jompikumpi kyllä riittää, ei tarvitse kumpaakin laittaa

 
At 19/12/10 23:45, Blogger Rosmariini said...

Ookoo, kiitos tiedosta! Kaikki nämä tämmöiset sokerimassajutut ovat meikäläiselle ihan mysteereitä, mutta jospa tässä vähitellen oppisi.

 
At 27/12/10 16:26, Blogger Corde said...

Älkää käyttäkö apteekin glyseriiniä syötäviin tuotteisiin (sanoivat itse minulle apteekistä niin että kyllä sitä voi kuivakukkiin laittaa mut en sitä söisi), mutta tosiaan confetin, ullanunelmien tms kautta saa ruokaan sopivaa. Tietääkseni kyseinen aines osa kovettaa tuotetta.

 

Lähetä kommentti

<< Home
pastanjauhantaa(at)gmail.com


Powered by Blogger

Related Posts with Thumbnails