lauantaina, toukokuuta 08, 2010

Toukokuinen tofusalaatti

Herkesin yhtenä iltana (ennen edellisessä postauksessa mainittujen kevätkiireiden alkamista) ihan kokonaan hipiksi. Ensin joogasin ja sitten tein tofusta ja sobanuudeleista salaattia. Energiavirrat olivat hetken aikaa ihan kokonaan valloillaan, mutta tilanne on uskoakseni ehtinyt palautua jo tähän mennessä ennalleen.

Tofusalaatin ohje on peräisin tunnetusta 101 Cookbooks -blogista, jossa iskin silmäni myös mahtavaan uuden sadon porkkanoista, parsasta ja manteleista tehtyyn salaattiin. Kyseessä on siis aikamoinen kasvispitoisten ruokien aarreaitta:
Otsu

kastike:
yhden sitruunan raastettu kuori
pätkä tuoretta inkivääriä, raastettuna
1 rkl hunajaa
3/4 tl cayennea
3/4 tl hienorakeista merisuolaa
1 rkl sitruunasta puristettua mehua
0,6 dl riisiviinietikkaa
0,8 dl soijaa
2 rkl extra-virgin oliiviöljyä
2 rkl seesamiöljyä

sobanuudeleita
kiinteää tofua
nippu tuoretta korianteria
kevätsipulia, ohueksi viipaloituna (minulla oli ruohosipulia)
1/2 kurkku, kuorittuna, pitkittäin halkaistuna, siemenet poistettuna ja puolikuiksi viipaloituna
paahdettuja seesaminsiemeniä (koristeluun)

Sekoita kaikki kastikeainekset hvyin esim. purkissa ravistamalla. Alkuperäisessä ohjeessa tosin käskettiin käyttää koneellista sekoittajaa, koska lopputuloksesta saisi siten emulsiomaisemman (kunhan öljyn valuttaisi sekaan muiden ainesten jälkeen).
Keitä sobanuudelit suolatussa vedessä sopivan kypsiksi (ei liian pitkään!). Valuta ja huuhtele sitten runsaan juoksevan veden alla.
Nuudeleiden kiehuessa valuta tofu, taputtele se talouspaperilla kuivaksi ja paloittele se pitkulaisiksi palasiksi. Paista tofua kuivalla teflonpannulla reilulla keskilämmöllä muutaman minuutin ajan, kunnes palat ruskistuvat. Ravista pannua sitten kevyesti, jotta tofunpalat saavat väriä muihinkin pintoihinsa. (Minä en tietenkään hoksannut lukea ohjetta näin tarkasti, vaan sekoittelin paloja vähän väliä. Ihmeen ehjinä ne pysyivät siitä huolimatta.)
Sekoita valutettu soba, kurkkuviipaleet, kevätsipuli, suurin osa korianterista sekä 1,6 dl kastikkeesta. Lisää tofu ja sekoita taas varovasti. Asettele tarjolle, koristele lopulla korianterilla ja paahdetuilla seesaminsiemenillä.

Toim. huom. otsikosta: Tämä tofusalaatti ei ollut mielestäni mitenkään erityisen toukokuinen, mutta tykkään niin paljon alkusoinnuista, etten voinut vastustaa kiusausta.

8 Comments:

At 8/5/10 11:00, Blogger Virpi said...

Jotenkin keväisen pirteä salaatti! :)

 
At 8/5/10 11:02, Blogger Rosmariini said...

No ehkäpä se sittenkin on toukokuinen!

 
At 8/5/10 11:45, Blogger Jael said...

Ihana! Teen usein samantapaista salaattia;maut ovat ihania!

 
At 8/5/10 12:03, Blogger Rosmariini said...

Heh, täytyy myöntää, että teikäläinen tulee itsellenikin heti mieleen tofusta ja sobasta. :)

 
At 8/5/10 12:39, Anonymous Agatha said...

Varmaan maistuu paremmalta kuin näyttää...jostain syystä ei omissa silmissä herätä yhtään ruokahalua. Höh, kuulostipa tämä nyt negatiiviselta.

 
At 8/5/10 14:07, Blogger Sotkuholisti said...

Kiitti vinkistä! Olenkin yrittänyt keksiä tofuruokia, jotka maistuis myös miesväelle. Mitä Pippurimylly sanoi tästä?

Ps. Japanissa ei kuulemma tunneta vaihdevuosioireita. Sen epäillään johtuvan runsaasta soijan syönnistä. Tässä on jo tarpeeksi hyvä syy syödä soijaa, vaikkei se aina niin herkkua oliskaan :-)

 
At 9/5/10 09:46, Blogger Rosmariini said...

Aika tulista tämä oli kuulemma, joten ehkä cayennepippuria olisi voinut laittaa joukkoon vähän säästeliäämminkin. :)

 
At 10/5/10 20:34, Blogger Rosmariini said...

Sobanuudeleita näytti olevan saatavissa stokkan Aasia-päivillä (en ole niitä aiemmin Oulussa nähnytkään).

Sobahan tehdään perusnuudeleista poiketen tattarista.

 

Lähetä kommentti

<< Home




pastanjauhantaa(at)gmail.com


Related Posts with Thumbnails