sunnuntaina, joulukuuta 06, 2009

Luvassa arvontaa

Vielä ehtii kertomaan oman lempiruokansa (sekä mahdollisesti sen teko-ohjeen) aihetta käsittelevän postauksen kommenttilaatikossa.

Vastanneiden kesken arvotaan Viivin ja Wagnerin keittokirja: Syömään!, jossa on ruoka-aiheisten sarjakuvien lisäksi ohjeita pieneen nälkään (esim. pikkupizzat ja kikhernelisuke), isoon nälkään (esim. "junttimakaronista" tehty makaronimössö, färssi ja haukipullat) ja makean nälkään (esim. salmiakkitiikerikakku ja kolapikkuleivät).

Osallistumisaika loppuu joulukuun 14. päivänä, minkä jälkeen pistämme pikkujoululahjan postiin.

9 Comments:

At 6/12/09 15:04, Blogger S said...

http://pastanjauhantaa.blogspot.com/2005/11/paolan-pastasalaatti.html

 
At 6/12/09 23:21, Blogger Rosmariini said...

Oih, wanha kunnon pastasalaatti!

 
At 7/12/09 10:37, Anonymous Anonyymi said...

Aivan ihana ateria syntyi näin, ja itse tein pienien apurien kanssa tälläisen kokonaisuuden:

Alkupalaksi
Pitaleipiä raikkaan salaatin ja tsatsikin kanssa

Pääruuaksi
Kunnon kreikkalainen Moussaka, jossa oli siis pannulla kuullotettua munakoisoa, kesäkurpitsaa, ja perunaa, jonka päälle kastike, jossa jauhelihaa, sipulia, valkosipulia, tomaattimurskaa, suolaa, pippuria ja kanelia.

Toinen pääruoka oli pannulla ruskistettuja valkosipulilammaspihvejä peruna-sipuli-valkosipuli pedillä.

Jälkiruuaksi pistin 12-vuotiaat tytöt leipomaan valmiista torttutaikinasta omenasosetäytteisiä leivonnaisia, joiden päälle siroteltiin tomusokeria.

Omenaleivosten kaveriksi poikaystäväni karamellisoi banaaneja paistamalla niitä siirappisokeri-sekoituksessa.

Omenaleivokset ja karamellibanaanit saivat vierelleen valmista vaniljahalvaa ja kermajäätelöä, makeaa ja kuumaa kylmän ja kermaisen kanssa.

Tämä oli kyllä paras koskaan valmistamani kolmen ruokalajin ateria! ;)


Eli voisin siis sanoa, että myös lempiruokani. =) (Poistin edellisen kommentin, koska unohdin mainita tämän seikan.)

 
At 7/12/09 18:20, Anonymous Anonyymi said...

Jopa pääasiallisesti kasvissyöjänä rakastan edelleen ehkäpä eniten maailmassa isän herkullisia hirvipatoja, jotka ovat muhineet ajan kanssa miedolla lämmöllä mureiksi ja maukkaiksi mielikuvituksellisissa liemissään. Ei ole voittanutta.

 
At 8/12/09 20:43, Blogger Rosmariini said...

Iidis: Joku saisi mielihyvin pyytää meikäläisenkin tuommoiselle aterialle! Eli maistuis kyllä mullekin.

Alisa: Nyt jää vaivaamaan, minkälaisia ne mielikuvitukselliset liemet mahtavat olla. :)

 
At 8/12/09 20:55, Blogger Ketsuppi said...

Maailmassa ei ole parempaa ruokaa kuin spagetti kera kastikkeen, jossa on tomaattia ja jauhelihaa (soijarouheellakin menee ihan yhtä hyvin). Esim. näin:
http://ketsuppinen.blogspot.com/2009/02/pullat-mutta-ei-laskiaiseen-liittyen.html

Sellaista ruokaa syödessään ihminen voi tuntea olonsa turvalliseksi ja universumin seesteisen stabiiliksi.

 
At 10/12/09 17:27, Anonymous Ingrid said...

Amerikkalainen rusinaleipä leipäkoneella, paras leipäkoneohje tähän mennessä:

Betty Crocker pelastaa jälleen:
http://www.bettycrocker.com/recipes.aspx/bread-machine-cinnamon-raisin-bread/b42228f5-4f6e-454a-9186-c67c0d7686c9

 
At 10/12/09 17:40, Blogger Rosmariini said...

Tuon leivän tuoksuun olisi oikeasti mahtava herätä!

Pitääpä vihjata ohjeesta pikimmiten perheen leipäkonevastaavalle.

 
At 10/12/09 19:16, Anonymous Annie said...

Ulkomaan asukkina lemppareita ovat ehdottomasti monet perinteiset suomalaiset ruoat ja nimenomaan suomalaisista raaka-aineista valmistettuna. Missään ei lihapullat tai makaronilaatikko maistu yhtä hyvälle. Tai "mummin salaatti", jossa on vihreää salaattia ja kananmunia, tomaattia ja kurkkua kerma-etikkakastikkeessa. Ihan lemppari on myös kantarellikastike. Tai janssoninkiusaus. Onneksi jouluna pääsee taas patojen äärelle :-).

 

Lähetä kommentti

<< Home




pastanjauhantaa(at)gmail.com


Related Posts with Thumbnails