sunnuntaina, elokuuta 30, 2009

Siel ja tääl (jauhantaa Helsingissä)

Viikossa ehtii syödä monenlaista, kun oikein rupeaa urakoimaan. Yllä ja alla kuvia Belgestä (Kluuvikatu 5), jossa tykästyin eritoten Tintti-albumien kyljessä tarjoiltuihin ruokalistoihin. Tilauksen miettimisen jälkeen ehti hyvin syventyä Tintin touhuihin Tiibetissä.

Annoksissa simpukoita merimiehen tapaan sekä vaaleaa Boudin blanc -makkaraa. Tarjolla olleiden ruokatietojen mukaan ranskalaiset perunat olisivat kulkeutuneet Amerikkaan nimenomaan Belgiasta, mutta kielisekaannuksen takia niitä ryhdyttiin kutsumaan ranskalaisiksi.

Weeruskaan (Porvoonkatu 19) pääsin sisaruksellisessa seurassa. Minä sain eteeni mojovan annoksen maksaa, jota tilaan ravintolassa tätä nykyä aina, jos siihen tarjoutuu tilaisuus. Jälkiruokaa ei valitettavasti pystynyt harkitsemaankaan, kun tuosta annoksesta tuli jo aivan tuppotäyteen. Rikkaat ritarit olisi kyllä houkuttanut.

Kuurnassa (Meritullinkatu 6) on ollut tarkoituksena käydä jo vaikka kuinka monella Helsingin reissulla. Ihanat pinnatuolit ja liitutauluiset vessan seinät. Alla olevassa kuvassa siikaa sekä tomaattipataa, jota oli tietenkin pakko päästä maistamaan.

Loppuun minulle porkkanakakkua (joka oli päällysmarjoineen ja -hedelmineen ällistyttävän raikasta) ja Pippurimyllylle marjoja viinihyytelössä.

Seuraava bongaus oli Hakaniemen hallissa sijaitseva Soppakeittiö, jonka bouillabaisse on maankuulua. Hakaniemen toiseksi parasta keittoa (parasta saa tietenkin muulikeittiöstä). Tehty mukavasti aineksia säästelemättä.

Ylimuuli Mukkeliksen Hakaniemi-aiheiset hallitärpit ja -suositukset voi muuten käydä lukemassa täältä.

Sitten seuraa vuorossa Postres (Eteläesplanadi 8), joka oli jotain aivan huikeaa. Viiden ruokalajin ateriaan kuului kuvassa näkyvä punajuuricarpaccio, mahtava hummeribolognese, juustolajitelma (oma suosikkini oli roquefortin ja hunajan yhdistelmä) sekä vaahtovoissa paahdettua vasikanpaistia. Jälkiruoka ei jäänyt juurikaan mieleeni, mutta ainakin siinä oli jonkinlaista jätskiä ja vadelmia.

Keittiön tervehdykset olivat myös mainioita: tuorehernekeiton kanssa tarjoiltu parmesanvaahtokarkki sekä suussa poksuva lakkajugurtti. Uuh, tuon aterian jälkeen olisi voinut kuolla onnellisena. Erikoismaininnan ansaitsee myös paikan kahvi, joka oli kuulemma Kaffaa. Sekä tietenkin tarjoilijamme, joka muistutti yhtä tunnettua ruokabloggaajaa.

Sunnuntaina päästiin vielä blogiporukalla brunssille Salutorgetiin (Pohjoisesplanadi 15). Mieleen jäivät etenkin alkupalapöydän salaatit, silakat, inkiväärihunajalla glaseeratut porkkanat, simpukkaterriini sekä sorsamakkarat.

Pääruokaan kuuluva kurpitsarisotto oli niin mainiota (mukana myös kurpitsansiemeniä!), että pitäisi etsiskellä vastaavanlainen ohje omiinkin kokeiluihin. Jälkiruokavaiheessa olin jo niin täynnä, etten jaksanut syödä juuri muuta kuin vähän hedelmäsalaattia. Banana Split jäi meikäläiseltä sitten kokonaan väliin.

Nyt on edessä taas totuttelu arkeen ja aamupuuroihin. Mutta täällä blogin puolella on vielä lähipäivinä luvassa vähän Helsingin herkkuja: kuvia vierailulta ruokabloggaajan kotiin sekä erittäin kiinnostavaan olutravintolaan.

22 Comments:

At 31/8/09 08:52, Anonymous Inez said...

Kivoissa (ja tutuissa) rafloissa olette käyneet! Vaan noita kuvia ihmettelen: kysyitkö lupaa kuvaamiseen, vai kuvasitko vaan? Ja jos kysyit, niin saitko luvan noin vaan, vai mainostitko olevasi maankuulu ruokabloggari:)? Minä aina kiltisti kysyn luvan aterian kuvaamiseen, enkä koskaan ole sellaista saanut, ainakaan noissa ns. huippuravintoloissa. Vaan ehkä sitten toiset ovat tasa-arvoisempia kuin toiset :)!

Mukavaa syksyn jatkoa, palstanne on blogimaailman kohokohtia!

 
At 31/8/09 09:19, Blogger Yaelian said...

Upea ravintolakierros! Samaa mietin minäkin kuin Inez,eli miten suhtauduttiin valokuvaamiseen?

 
At 31/8/09 09:21, Blogger Rosmariini said...

Kääks, eihän me mitään lupaa koskaan ole hoksattu kysyä. Tuntuu, että kun annoksen saa eteensä ja siitä ihan kovan hinnan maksaa, niin sille saa sitten periaatteessa tehdä mitä haluaa. Eikä kukaan ole koskaan tullut missään kuvaamista kieltämäänkään.

Mutta voisinpa tietenkin muokata tuota postausta vähän vähempikuvaiseksi, niin ei kenellekään tulisi tuosta turhaa harmitusta.

 
At 31/8/09 09:29, Blogger Merituuli said...

kylläpä olette ehtineet herkuttelemaan! listalla on monta jonne mekin halajamme...

teimme viime syksynä ruokahaasteeseen kurpitsarisottoa, joka oli todella(!!!) hyvää. siihen tuli köyhän miehen Viagranakin tunnetut siemenet ;)

 
At 31/8/09 09:35, Blogger Rosmariini said...

Vähän pääsi kyllä karkaamaan noiden paikkojen kanssa mopo käsistä. :)

Näköjään kurpitsarisoton ensimmäinen googletus johtaa kuin johtaakin sipulikeittiöön. Kiitos! Nyt tiedän, mitä teen ensi viikonloppuna.

 
At 31/8/09 10:42, Blogger ville said...

Hyvät paikat olitte valinneet! Kukas tämä kuuluista ruokabloggaaja-tarjoilija oli?

Kuvauksesta, en ole nähnyt enempää kameroita edes yleisurheilukilpailuissa kuin Arzak:n lounastarjoilussa.

 
At 31/8/09 10:57, Blogger Rosmariini said...

Turun suunnalle vetää (ja siellä asuvaan mieshenkilöön).

Muistankin muuten elävästi muutaman vuoden takaisen Arzak-postauksesi (Michelin-bloggaukset jäävät jostain syystä aina mieleen).

Kesällä pietarilaisessa Palkinissa paikalla olleet amerikkalaisturistit kuvasivat antaumuksellisesti ruokiaan (ja tarjoilijoita!) koko illan ajan. Joku kuvasi jopa vessaa (tai itseään peilistä?), kun pahaa aavistamatta astuin kopperostani ulos.

 
At 31/8/09 11:21, Blogger Pikku said...

Voi mitä ravintoloiden ja annosten ilotulitusta on ollut Helsingin-tiivarinne (tiivis- eli intensiivireissu)! Postresin annos on aivan huippuihanan näköinen! Eikä puhettakaan kuvien vähentämisestä! - olisivat ravintoloitsijat vaan ylpeitä eivätkä mutkuttaisi luvan kysyjillekään :)

 
At 31/8/09 11:40, Blogger Rosmariini said...

Tuo punajuuricarpaccio oli jotain niin kaunista, etten millään malttaisi ryhtyä kuvaa poistamaan.

Helsingissä on kyllä ällistyttävä määrä kiinnostavia ravintoloita (joista kaikista ei ole tietenkään koskaan kuullutkaan). Seuraavalla kerralla voisi poiketa ainakin Farougeen, jota täällä kommenttilaatikossakin on meille aina silloin tällöin suositeltu. Ja hyviä brunssipaikkojakin on nyt seuraavaa kertaa varten tiedossa. ;)

 
At 31/8/09 12:40, Blogger Elina said...

Olitte käyneet kaikissa mun suosikkiravintoloissa! Paitsi Salutorgetia en on vielä ulkosuomalaisena ehtinyt kokeilemaan. Tulee ihan koti-ikävä. :D

 
At 31/8/09 13:01, Anonymous Anonyymi said...

Siis W-o-w! Olette kyllä valinneet juuri oikeat ravintelit käynnillänne, osa niistä sellaisia joista itse näen vielä vain päiväunia kun ei opiskelijalla rahkeet eli rahat riitä.
Ja ravintolassa töissä olevana olen kyllä sitä mieltä että tietysti ruokia saa kuvata ja niitä esille laittaa, ei sillä ruoka-annoksella ole mitään tekijänoikeuksia :D Itse ainakin olisin vain iloinen ja ylpiä jos jostain omatekemän annoksen kuvan löytäisin!

 
At 31/8/09 13:18, Blogger Rosmariini said...

Salutorget taitaa tosiaan olla kohtalaisen tuore tulokas (en olisi ilman helsinkiläisiä alkuasukkaita sinne hoksannut mennäkään).

Luulisi, ettei tunnetuimmillakaan ravintoloilla olisi mitään pientä ilmaista lisämainostusta vastaan (etenkin tässä taloudellisessa tilanteessa, kun ihmiset ovat vähentäneet ulkona syömistään).

Kuvaamisen rahalliset hyötytarkoitukset ovat toki asia erikseen. Kerran joku australialainen(?) ravintoloitsija oli ilmeisesti kokeillut ja kuvannut kaikki El Bullin (tai jonkin vastaavan huippupaikan) murkinat ja toteuttanut täsmälleen saman menun omassa paikassaan!

 
At 31/8/09 14:41, Blogger Jenni said...

Hyviä rafloja olette valinneet :) Jos tykkäsitte Postresista niin ensi kerralla kokeilkaa myös Luomo, ihan huippu uusi ravintola!

Me ollaan Nirson kanssa kuvattu kysymättä kaikki räkälöistä Chez Dominiquehen ja koskaa mitään sanottu. Henkilökunnan kuvaamiseen kysyisin luvan.

- Jenni liemessä

 
At 31/8/09 15:58, Blogger Rosmariini said...

Luomo taitaa sijaita siinä, missä vielä vuosi sitten oli Safka. Paikalla onkin harvinaisen kiinnostava ruokalista (ja kuvagalleriakin valmiiksi netissä;).

 
At 31/8/09 21:01, Blogger Dea said...

Oho, jopas olette kiertäneet! Itse käyn silloin tällöin Belgessä (suosikkini oli kerma-dijonsimpukat, joita ei enää ole listalla, harmi) ja mahtavaa, Soppakeittiön bouillabaisse! Myös meillä on se aiemmin noteerattu, http://punainenkeittio.blogspot.com/2009/05/terveisia-hakaniemen-hallista.html

 
At 31/8/09 21:46, Blogger Kanelibasilika said...

Olitte valinneet hyvät ravintolat Helsinki-turneellanne. Jos haluatte kokeilla persoonallisia pikkupaikkoja Kalliossa, niin vilkaiskaapa meidän sivuiltamme muutamia ravintolavinkkejä. Ja Farougesta voisin kommentoida sen verran, että valitettavasti mielestämme paikan taso on laskenut viimeisen vuoden aikana :(

 
At 31/8/09 23:14, Blogger Välispiikki said...

Ja muistakaa seuraavalla reissullanne ravintola Aito - se on ehana!

Osuipas mulle hassu sanavahvistus: persesse :-)

 
At 31/8/09 23:51, Blogger Rosmariini said...

Dea: Ai teiltäkin löytyy harvinaisen hyviä hallitärppejä! Olisihan minun tuo postaus pitänyt muistaa, kun olen sen kyllä aikoinani lukenut.

Kanelibasilika: Kalliolaiset pikkupaikat kutkuttavat kovasti. Esim. Pelmenit-ravintolasta oli meillä nytkin juttua. Monet ovat siihen kuulemma tykästyneet ja sitä suositelleet. Ja Cellassa olen joskus ehkä käynytkin.

Pakko laittaa linkki teidän ravintolapostaukseenne: kas tässä.

Välispiikki: Oivoi, olen tutkaillut viime päivinä ihan liian paljon ruokalistoja, kun heti rupesin miettimään, mitä tuolla tilaisin. Riimihärkä kutkuttaisi alkuun, ja pääruokana voisin kokeilla punajuuri-tofupihvejä. Toisaalta sorsan kanssa saisi kyssäkaali-perunaröstiä ja herukkakastiketta, että vähän vaikeaksi menee. :D

 
At 1/9/09 07:33, Blogger Yaelian said...

Ei vähemmän kuvia please! Rupesin vaan miettimään sitä kun ylemmässä kuvassa kysyttiin...

 
At 1/9/09 10:20, Blogger Rosmariini said...

Itse asiassa vähän harmittaa, ettei tullut napsanneeksi kuvaa ihan kaikista ihanista annoksista. Voisi nyt sitten jälkeenpäin fiilistellä niiden äärellä. :)

 
At 2/9/09 10:20, Blogger oliivia said...

Mun on pakko peesata Kulinaarigurua ja kehua Aitoa, suosittelen lämpimästi! Kesälomalla käytiin, jäi tosin kuvaamatta ja postaamatta, vaikka tarkoitus oli.
Se on totta että täältä pk-seudulta löytyy ihan liikaa valinnanvaraa hyvistä ravintoloista...

 
At 2/9/09 11:47, Blogger Rosmariini said...

Kyllä tuonne Aitoon täytyy ilman muuta mennä, jos kaikki blogigurut ovat sitä suosittelemassa! :)

 

Lähetä kommentti

<< Home
pastanjauhantaa(at)gmail.com


Powered by Blogger

Related Posts with Thumbnails