sunnuntaina, toukokuuta 31, 2009

Toukohaaste: tulokset selvillä

Tervehdys täältä Pastanjauhantapajan virallisista vaalivalvojaisista. Äänestysaika loppui hetki sitten, ja ääntenlaskun edetessä pääsemme ennen pitkää käsiksi myös toukokuun ruokahaasteen tuloksiin.

Jaahas, ja juuri saamamme tiedon mukaan äänet onkin jo laskettu, ja voittajakin näyttäisi olevan selvillä. Toukokuun piknikhaasteen voittaja on suorastaan ylivoimaisella äänivyöryllä Keittiö Piemonten sydämessä -blogin seikkaileva sipulipiiras, jonka ainesosaluetteloon sisältyy harvinaisen houkuttelevasti muun muassa valkoviiniä, pari kiloa sipulia sekä raastettua parmesaania.

Voittajakeittiön valttikorttina oli hienon haastereseptin ja kauniiden ruokakuvien lisäksi myös piiraan testaaminen todellisissa retkiolosuhteissa. Ääniä piiras keräsi 63 (yhteensä ääniä annettiin 389 kappaletta).

Kilpailun kakkossijalle eli ensimmäiseksi perintöprinsessaksi pinnisti Sillä Sipuli säkenöivillä savukalatäytteisillä lettunyyteillään (ääniä 36), ja toiseksi perintöprinsessaksi (eli siis kisan kolmoseksi) porhalsi edellisessäkin ruokahaasteessa mainiosti menestynyt Herkku ja Koukku kahdenlaisilla kookossarvillaan (ääniä 34).

Kärkikolmikon tuntumaan pääsi Päivän annos -blogi harvinaisen houkuttelevilla tomaattipuusteillaan. Puustien äänimäärää tavoitteli puolestaan Vellipojan mahti-idea: suklaalla ja mansikalla täytetyt tuulihatut. Kaikki muutkin murkinat keräsivät kosolti kannatusta, ja ääniä sateli tasaisesti kaikille osallistujille.

Jos lukijoiden joukossa on joku tunnettu toimittaja, niin hän voinee nimetä lehdistön ihannemuonan vaikka kommenttilaatikon puolella. Eikö ruokabloggaajienkin joukosta löytyne muutama lehdistön edustaja?

Sitten fiiliksiä: Vähänkö oli mukava kokemus tämä ruokahaasteen järjestäminen (ja otinkin tästä nyt ilon irti, koska vastaavaa tapausta tuskin päästään todistamaan ihan heti uudestaan). Ja vähänkö olen ylpeä kaikista ruokabloggaajakollegoistani! Ihan uskomattoman kekseliäitä kilpamuonia, joista ilahduttavan monissa oli hyödynnetty muun muassa kauden kasviksia. Nyt vaan kaikki Sillä Sipulin esimerkin innostamana nokkosjahtiin (evääksi voi ottaa vaikka voittoisaa sipulipiirasta tahi jotain muuta mukavaa haasteruokaa).

Kollektiivinen kiitos loppuun myös ahkerille äänestäjille. Hyvää työtä!

Jauhantapaja vaikenee ja kohdistaa katseensa Piemonten keittiön Sitruunaiseen, joka saa järjestääkseen kesäkuun ruokahaasteen.

(Kuvat kotoisin voittajakolmikon haastepostauksista.)

9 Comments:

At 31/5/09 21:46, Blogger Merituuli said...

Pastapää kiittää perintöprinsessatittelistä :D

tottapuhuen kiitos kaikille meitä äänestäneille, valtavan upeaa olla hopealla tässä porukassa! ja kiitos teille Jauhantapajalaisille mahtiaiheesta. nyt sai paljon uusia ideoita piknik-koriin sullottavaksi. tuota voittoisaa sipulipiirakkaa on ainakin päästävä maistamaan!

 
At 31/5/09 22:24, Blogger Rosmariini said...

:D :D :D Meidän lähitienoidemme nokkoset ovat vielä niin pikkuriikkisiä, etten päässyt tänä viikonloppuna testaamaan lättysiänne. Sipulipiirakkaa sen sijaan tein, kun oli sopivasti kilon verran sipulia saapuvilla.

Kesäkuun haasteaihekin näyttää olevan jo tarjolla: vähänkö vinkeä idea! Voi kun mahdollisimman moni innostuisi (kesäkiireistään huolimatta) osallistumaan.

 
At 1/6/09 08:21, Blogger Jytis said...

Jee, toinen perintöprinsessa kiittää ja kumartaa myös!! Ihan huikeita äänimääriä tällä kertaa ja aivan mahtavia reseptejä!

Jytiksen köökissä soi yleensä jytämusa mutta nyt lienee aika fiilistellä vähän jatsia :)

 
At 1/6/09 08:46, Blogger Rosmariini said...

Kookossarvet olivat kyllä mahtava keksintö. Ties vaikka seuraava kerta jo toden sanoisi.

Jottapa jazzin tahtiin! (kun nyt vaan pälkähtäisi omaankin päähäni jonkinlainen käyttökelpoinen idea)

 
At 2/6/09 00:44, Blogger Sitruunainen said...

Kiitän ja kumarran minäkin! Suurkiitokset järjestäjille, äänestäjille ja kaikille osallistujille! Mulla on kokemuksesta pää niin pyörällä, että kesä(-heinä)haasteen aiheestakin tuli ihan hullu! Monet upeat raaka-aineet on käytetty jo edellisissä haasteissa, niin päätin toteuttaa ensimmäisen päähäni putkahtaneen idean. Ajattelin ensin aiheeksi soulfoodia (tyyliin New Orleans jne), mutta jazz antaa vieläkin enemmän tilaa mielikuvitukselle.. Toivottavasti ei mennyt ihan överiksi?!

Nämä haasteet on kyllä ihan mahtavia - keräävät yhteen suuren kasan loistoreseptejä, jotka jakavat saman aiheen!

 
At 2/6/09 08:57, Blogger Rosmariini said...

Aihe on ihan ykkönen, ja kesän aurinkoiseen ja letkeään meininkiin täsmälleen sopiva! Tuommoisia assosiaatiojuttuja saisi olla ruokahaasteessa vastaisuudessa paaljon enemmänkin.

 
At 2/6/09 18:16, Blogger Nuori Nainen said...

Ainakin allekirjoittanut antaisi lehdistösuosikkipalkinnon Suppilovahveropizzasille. Ne nyt vaan ovat niin pieniä, söpöjä ja varmasti maukkaita!

 
At 2/6/09 21:39, Blogger Rosmariini said...

Iih, ihan oikea lehtimies! <3 Myönnämme siis täten lehdistön tunnustuspalkinnon Hannan sopalle.

Ja mukavaa oli nähdä taas, vaikka vain sitten ohikiitävän hetken verran. :)

 
At 3/6/09 09:53, Blogger Rosmariini said...

Turun Sanomien ruokablogista löytyy myös juttua ruokahaasteesta.

 

Lähetä kommentti

<< Home
pastanjauhantaa(at)gmail.com


Related Posts with Thumbnails