maanantaina, joulukuuta 01, 2008

Ensimmäinen luukku raottuu

M&M's-karkit tulevat aina silloin tällöin vastaan englanninkielisissä ruokablogeissa ja -ohjeistuksissa. Me teimme viime vuoden huhtikuussa cookiesseja ja etsiskelimme niitä varten M&M'ssejä oululaisesta automarketista, jonka karkkihylly oli niin pitkä, että kyseisiä karkkeja olisi kuvitellut hyllystä jopa löytävänsä. Ei löytynyt sieltä, eikä ilmeisesti muualtakaan Suomesta, koska M&M:t tulevat kuulemma tässä maassa myyntiin vasta ensi vuoden puolella.

Nyt saimme M&M'sseistä suklaiset näytepussukat kotiimme, mutta maistamaan ei niitä vielä ole päästy. Meidän kannaltamme olisi nimittäin hauskempi käyttää niitä johonkin leivontaan, nyt kun tilaisuus moiseen viimein tarjoutui. Leivonnasta tuli muuten mieleen uusi leivontablogilöytöni nimeltään Bakerella. En ole tosin mitään ohjetta tuolta vielä ehtinyt testata, mutta pelkkä katseleminenkin on kivaa. Meikäläisen kehittyneelle (not) huumorintajulle sopii erityisen hyvin Bakerellan joulupukki-aiheinen cupcake.

(Lisäys: Korkattiin sittenkin yksi pussukka, kun tuo peanut-m&m rupesi rassaamaan mieltä. Maku oli arvatenkin hyvin pähkinäinen, eikä ollenkaan liian makea.)

Pastanjauhannasta ei ole tulossa karkkiblogia, vaikka nämä postaukset ovat menneet viime päivinä pikkuisen sokeripainotteisiksi. Loppuviikosta luvassa taas vähän suolaisempia vinkityksiä.

15 Comments:

At 2/12/08 09:02, Anonymous Anonyymi said...

Käykääpä seuraavalla Helsingin-reissulla WTC:n Behnford'sissa. Siellä on M&M-nameja ja kaikenlaisia ameriikan ihmeitä :) http://www.behnfords.fi/

(etsiskelin itsekin syksyllä M&M:iä ja tuolta vihdoin sattumalta löysin)

 
At 2/12/08 09:21, Blogger Rosmariini said...

Me yritettiin käydä tuolla Behnford'sissa nyt edellisellä Helsingin reissulla, mutta eihän se ollut sitten sunnuntaina auki (niin kuin ei moni muukaan pienempi ruokakauppa; Vii Voaniin sentään päästiin). Tuota postimyyntipuolta voisi joskus katsastaa paremmalla onnella.

 
At 2/12/08 10:33, Anonymous Anonyymi said...

Et tiedä, miltä ne maistuivat, vaikka söit niitä?
"maku oli arvatenkin..."

 
At 2/12/08 11:31, Anonymous Anonyymi said...

Kyllä noita M&M karkkeja Suomesta on aikas pitkän aikaa saanut, tosin ei ihan sieltä mistä ensin lähtisi etsimään; toy's r'us (tms kirjoitusasu) lelukauppa myy ainakin jyväskylässä niitä karkkihyllyllään joten olettaisin että ketjun muistakin liikkeistä löytyy.

 
At 2/12/08 14:49, Anonymous Anonyymi said...

Eiköhän tuo 'arvatenkin' ole vähän sama asia kuin "kuten ennalta saattoi arvata"...

 
At 2/12/08 19:10, Anonymous Anonyymi said...

Anonyymi (2): ei, se ei tarkoita sitä.

arvatenkin 'luultavasti, varmaankin, otaksuttavasti, todennäköisesti, ilmeisesti, kaiketi, arvattavasti'

Kielitoimiston sanakirja

 
At 2/12/08 20:09, Blogger Rosmariini said...

millimolli: En ole hoksannutkaan, että karkkia voitaisiin myydä myös lelukaupoissa, kiitokset tiedosta! Ja anonyymeille kiitoksia kielioppituokiosta. Kielenkäyttöni voi olla toisinaan turhan kiemuraista, mutta onneksi jotkut (=keskimmäinen anonyymi) näyttäisivät pysyvän kärryllä siitä huolimatta.

 
At 2/12/08 21:18, Anonymous Anonyymi said...

www.behnfords.fi

Tuolta saa noita karkkeja (peanut, crispy, choco). Liikeessä myydään myös isommassa koossa (250 g), luulisi, että niitäkin saa tilattua netin kautta?

 
At 2/12/08 21:33, Blogger Rosmariini said...

Nuo pikkupussit voivat tosiaan olla leivontakäyttöön anniltaan vähän turhan vähäisiä.

Bella Vanilla -blogissa oli muuten tehty samaisista nameista kaurakeksejä. Lisää ohjeita löytyy karkkifirman omilta leivontasivuilta.

 
At 4/12/08 14:21, Blogger Pia said...

Amerikassa asuessani tilasin MM:n nettisivuilta custom made -pusseja, joissa luki joka toisessa namissa "hyvää joulua" ja joka toisessa "toivoo pia". :) Jaoin niitä sitten Suomessa joululahjoiksi.

 
At 4/12/08 23:41, Blogger Rosmariini said...

Huikeaa! Miten tuon toteuttaisi koto-Suomessa, hmmm. Ehkä pitää tyytyä pipareiden nimikointiin.

 
At 8/12/08 17:30, Blogger Myy said...

Ruotsin laivalta näitä saa - kun vain joku siellä kävisi. Ovat tosi hyviä. Joskus oli mielestäni Fazerillakin jonkinlianen pähkinä-suklaa karamelli, muuta kaiken hyvän teko loppuu aikanaan. =/

Tulin tänne oikeastaan etsimään jotain kivaa jouluruokaohjetta. Ans kattoo onnistaako. :)

 
At 15/12/08 22:40, Blogger Leevi Kokko said...

Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

 
At 15/12/08 22:42, Blogger Leevi Kokko said...

Custom-karkkien tilaaminen saattaa onnistua myös Suomesta:

https://www.mymms.com/pop_up/pop_faq.asp?UID=#q22

-Leevi

 
At 19/12/08 21:22, Blogger Rosmariini said...

No niinpähän näyttäisi!

 

Lähetä kommentti

<< Home
pastanjauhantaa(at)gmail.com


Related Posts with Thumbnails