tiistaina, lokakuuta 14, 2008

Hunajaista

Pikainen tervehdys kaikille. Olen ehtinyt laittaa viimeisen viikon aikana ennätysvähän ruokaa, mutta savustettua hunajalohta teimme sentään yhtenä päivänä. Herkullisesti hunaja käristyikin kalan pintaan kiinni. Hunajainnostus jatkuu muutenkin, ja intouduin kaivelemaan netin kätköstä lisää hunajareseptejä. Hunajaisten ruokien ohjeita löytyi enemmälti ainakin hunaja.netistä (leivänleivonnassa käytettävä hunajajuuri taitaa olla ainakin meikäläiselle uusi tuttavuus) ja parista muustakin paikasta.

Täydensin hunajavarastojammekin hiljattain ostamalla Kauppahallista oululaista hunajaa (tuommoinen alassuin seisova muovipullo on kokkailussa vaan niin kätevä):

Tuon paikallisemmaksi ei hunajaostos voi ehkä meidän kannaltamme enää mennäkään. (Yritän tätä nykyä ostaa mahdollisuuksien mukaan lähiruokaa, vaikka se ei aina tarjonnan puutteessa kovin helppoa olekaan. Eilisen Kalevan mukaan suomalaisella hunajallakaan ei mene kovin hyvin, nyt kun mehiläisillä on ollut kaksi kylmää kesää kiusanaan.)

Pastanjauhantaan pääsee muuten tätä nykyä myös osoitteella pastanjauhantaa.com, mutta vanha blogspot-osoitekin toimii toki edelleen. Tällä hetkellä olen varsin toiveikas, että enimmät työkiireet helpottaisivat lähiviikkojen aikana ja ehtisin panostaa enemmän sekä kokkailuun että bloggailuun (ainahan sitä saa toivoa). Hyllyssä odottaisi muutama uusi keittokirjakin, joita olen hädin tuskin ehtinyt edes selailla (keittokirjatoivepostauskin on kovasti suunnitteilla).

5 Comments:

At 14/10/08 13:07, Blogger Irene said...

Kiitos tuosta Kalevan linkistä, hunajanystävänä (kukapa ei!) luin mielenkiinnolla. Surullista tosin, Ranskan uutisissa oli samantyyppistä juttua viime viikolla: hunajasadot ovat dramaattisesti tippuneet ilmeisesti koko Euroopassa mehiläisten vähenemisen myötä.

 
At 14/10/08 13:27, Blogger Rosmariini said...

Mehiläisiä ei tosiaan nyt viime kesänä juuri lennellyt näilläkään kulmimlla. :(

Eteläisemmässä Euroopassa syy ei liene enää edes kylmissä kesäsäissäkään. Aiheesta löytyy hyvä kirjoitus myös mm. Turun Sanomista.

 
At 14/10/08 17:57, Blogger ellen said...

En tiedä olenko koskaan kommentoinut, vaikkakin lukenut jo pitkään. Tämä blogi on ihan mielettömän hyvä.
Ei mulla muuta:)

 
At 15/10/08 02:31, Blogger Rauna said...

Ostin kesällä mökkireissulla lähihunajaa. Erityisen hauska yksityiskohta oli se, että muuten melko tavallisen hunajapurkin kannessa oli tekijän nimi, siis vain etu- ja sukunimi, sekä kännykkänumero. Tänään käytin vihoviimeisen hunajalusikallisen siitä (olin vähän säästänyt, muuten ei kestäisi näin pitkälle), ja laitoin kiitokset tekijälle sekä kysymyksen, mistä saa ostaa lisää.

Hunajajuuri on mullekin uusi tuttu, kiitos vihjeestä, täytyy tutustua tarkemmin.

 
At 15/10/08 08:35, Blogger Rosmariini said...

Ellen: Piristävää palautetta, suuret kiitokset! Etenkin nyt, kun olen viime viikkojen ja kuukausien aikana ehtinyt panostaa näihin blogitouhuihin aivan liian vähän ja parantamisen varaa olisi omalta kohdaltani paljonkin (mutta eiköpähän tämä taas tästä ennen pitkää lähde etenemään!).

Rauna: Tuossa meidänkin purkissamme oli nimi & kännykkänumero! :) Saas nähdä, tuleeko soiteltua.

 

Lähetä kommentti

<< Home
pastanjauhantaa(at)gmail.com


Powered by Blogger

Related Posts with Thumbnails