tiistaina, syyskuuta 23, 2008

Kolme vuotta, eikä suotta

Elettiin 2000-luvun alkua, kun pienperheemme otti ensimmäistä kertaa tuntumaa nettiresepteihin. Ruuanlaitto oli alkanut kiinnostaa meitä vuotta aikaisemmin ihan toden teolla, ja jossain vaiheessa armas avopuolisoni päätti tulostaa kokeiltavaksemme jostakin päin nettiä löytämänsä reseptin, joka muistaakseni ohjeisti meitä tekemään jollain tapaa täytettyä possun sisäfilettä.

Muistan suhtautuneeni moiseen nettireseptiin hieman epäluuloisesti asenteella ”kyllä keittokirja on aina keittokirja” (jos kohta taloudestamme ei vielä siinä vaiheessa kovin montaa keittokirjaa tainnut löytyäkään). Ruoka taisi joka tapauksessa olla hyvää, koska olen sittemmin antanut muutamalle muullekin netistä löytämälleni ruokaohjeelle aina silloin tällöin uuden mahdollisuuden.

Blogeihin hurahdin puolestani alkuvuonna 2005. Siinä vaiheessa ei niin sanottuja harrastusblogeja ollut (ainakaan omalla lukulistallani) vielä ollenkaan nykyiseen tapaan. Mistään ruokablogeista en ollut koskaan kuullutkaan, vaikka olihan niitä maailmalla ollut jo vaikka kuinka pitkään. Keväällä löysin puutarhablogit ja niiden myötä ryhdyin harmittelemaan, ettei blogilistoilta löytynyt juurikaan ruoka-aiheista luettavaa. Mielelläni olisin ängennyt jo siinä vaiheessa ihmisten keittiöihin ja reseptiapajille kurkistelemaan ja ottamaan kiintoisimmat ideat omaankin käyttööni.

Syyskuussa 2005 hinku oman blogin pitämiseen kävi viimein ylivoimaiseksi ja kun kaipailin luettavakseni nimenomaan jutustelevia ruokablogeja, niin ryhdyin sitten itse tuumasta toimeen. Kaikki on aina hauskempaa kaverin kanssa, mistä syystä houkuttelin siippasenikin innostumaan asiasta. Häntä on tietenkin kiittäminen paitsi monista (huomattavasti omiani asiantuntevammista ja perusteellisemmista) postauksista myös suurimmasta osasta blogimme kuvia sekä tietenkin siitä, että hän keksi blogillemme varsin mieleenpainuvan nimen. Lukijoita ei blogillamme ollut ensi alkuun juuri yhtään, mutta näköjään kolmen vuoden aikana jokunen kävijä on jäänyt seurailemaan touhujamme vähän vakituisempaankin.

Kolmessa vuodessa on ehtinyt tapahtua kaikenlaista. Monia, toinen toistaan loistokkaampia ruokablogeja on putkahdellut blogoslaviaan, ja aika monta hyvää tuttavuutta on harmillisesti jäänyt myös matkan varrelle. Tervehdys vaan sekä vanhoille että uudemmille tuttavuuksille.

Kaupalliset toimijat ovat viime aikoina hoksanneet Suomessakin ruokablogien olemassaolon ihan uudella tavalla. Viime vuonna annoimme tilaisuuden monien muiden bloggaajien tavoin Kermansaven ilmaiselle uunivuoalle, mutta nyt vastaavat ehdotelmat ovat selvästi lisääntymään päin. Meille on tarjottu mahdollisuutta saada polkkaamisesta myös palkkaa, mikä ei tietenkään kuulosta kolmen vuoden puurtamisen jälkeen periaatteessa ollenkaan hullummalta.

Saa nähdä, mihin suuntaan tästä jatketaan.

53 Comments:

At 23/9/08 09:27, Blogger Ketsuppi said...

Synttärionnea paljon! Jatkukoon taipaleenne yhtä pastaisena kuin tähänkin asti. :)

 
At 23/9/08 09:35, Blogger Rosmariini said...

Kiitos, Ketsuppi, sekä onnitteluista että kommentista (kun juuri oli puhetta niistä loistokkaista uusista ruokablogeista;).

 
At 23/9/08 10:22, Anonymous Anonyymi said...

Onnea onnea onnea vaan! Otetaas taas, kun sattuu kohdalle!

Miun raapusteluni tulevat vähän jäljessä, mutta kohta on kolme lasissa mullakin.

 
At 23/9/08 10:38, Blogger Ulkokalliolainen said...

Onnea, onnea vaan!

Olen saanut ämpärikaupalla iloa ja hyviä reseptejä ja ruokaoivalluksia Pastanjauhannasta parin vuoden aikana.

(Löysin bloginne reilut pari vuotta sitten, kun itse aloitin bloggaamisen.)

 
At 23/9/08 10:44, Blogger Liina said...

kovasti synttärionnea! ja iloa bloggaamiseen jatkossakin :D

 
At 23/9/08 10:50, Anonymous Anonyymi said...

ONNEA! - ja pitkää ikää, jotta meille innokkaille lukijoille riittää iloa jatkossakin =)

 
At 23/9/08 10:51, Anonymous Anonyymi said...

Onnea täältäkin suunnasta! Kolme vuotta ruokabloggausta on kyllä kunnioitettava saavutus. :)

 
At 23/9/08 10:59, Blogger Anna said...

Onnea teille tienraivaajille! :)

 
At 23/9/08 13:42, Anonymous Anonyymi said...

Onnea teille ja iloa meille! Jatkakaa samaan tahtiin! Tässä synttärisopaksenne maistuva keitto Tastespottingin kautta (ittepähän kerjäsitte tätä...:), että kantakaa nyt sitte seuraukset!)
http://dietdessertndogs.wordpress.com/2008/09/19/pear-and-parsnip-soup/
Tosi hyvä soppa, taas parempaa seuraavana päivänä. Googlatessa pear-parsnip yhdistelmää huomasin, että soppiahan on vaikka kuinka. Curryakin voisi joukkoon ropsauttaa taikka valkosipulia. Mutta erittäin mielenkiintoinen yhdistelmä ihan ko reseptin mukaisenakin.
Ei sitä itse keksi mitään, kaikki jännät makuyhdistelmät on kyllä kaivettava muitten vinkkaamana.. Mutta hyvä että edes niin! Kiitos kuuluu teille erityisesti!

 
At 23/9/08 14:06, Blogger Pille said...

Onnea!

 
At 23/9/08 15:49, Blogger Unknown said...

Onnea! Valaiskoot bloginne edelleen uusien ja kokeneidenkin ruokapolkkaajien ja kotikokkien tietä!

T. Pikkuenkeli

 
At 23/9/08 16:04, Blogger Rauna said...

Hurjasti onnea!

 
At 23/9/08 16:25, Blogger Merituuli said...

Paljon paljon onnea täältä meidänkin puolesta! Ja pitkää ikää blogillenne

Olitte paljolti syypäitä siihen että mekin aloitimme ruokablogin pitämisen. Rento, mutta asiapitoinenkin otteenne sai meidätkin innostumaan.

Palkkaa bloginpitämisestä - ei yhtään hullumpaa.

 
At 23/9/08 16:37, Blogger Virpi P. said...

Onnittelut! Olette ensimmäinen ruokablogi, johon tutustuin pari vuotta sitten omaa vuodatusblogia aloittaessani. Yhtä ja toista on tullut jäljessänne kokkailtua.

 
At 23/9/08 16:53, Blogger --KATA-- said...

Paljon onnea ja kiitos kolmesta vuodesta. Olette inspiroineet minua vaikka mihin kokkauksiin.
Iloa bloggaamiseen!

 
At 23/9/08 19:06, Blogger Rosmariini said...

Kiitos kommenteista kaikille ihanille ihmisille. Mukavasti piristävät pitkän työpäivän jälkeen (blogisynttäri pitäisi saada kyllä henkilökohtaiseksi vapaapäiväksi:).

Enpähän olisi itsekään kyllä ikimaailmassa hoksannut päärynän ja palsternakan yhdistelmää. Molemmat vieläpä raaka-aineita, joita tulee käytettyä ihan liian harvoin.

 
At 23/9/08 19:23, Anonymous Anonyymi said...

Paljon onnea vaan, paljon onnea vaan paljon onn...

Olette kyllä varsinaisia ruokablogi-idoleita. Minullekkin!

 
At 23/9/08 19:38, Anonymous Anonyymi said...

Minäkin yhdyn onnittelukuoroon :) minäkin aloitin ruokablogien selailun nettireseptien googlauksella ja tänne teille palasin aina uudestaan lukemaan uusia juttuja. Eli blogikoukusta kiitos kuuluu teille :) taisin muuten jostain syystä eksyä sivuille voileipäkakkureseptin perässä ihan alunperin.

 
At 23/9/08 21:10, Anonymous Anonyymi said...

Ensialkuun onnea teille!
Minulle olette tosin uusi tuttavuus, törmäsin teihin noin 1,5h sitten etsiessäni ohjetta nuudelikeitolle internetin ihmemaasta. Sen jälkeen olen huumaantuneena mahtavan näköisistä ruoka-annoksista selannut blogianne vesi kielellä. Voin taata, että minusta tulee vakiovierailijanne, sen verran maistuvan näköisiä reseptejä teillä on tarjolla! Kunhan vain saisi itsensä kokkaamaan enemmän, mutta ehkä löysin juuri sen puuttuvan motivaattorin!

 
At 23/9/08 21:36, Anonymous Anonyymi said...

Heipä hei ja paljon onnea ja toivotaan hurjasti lisää kynttilöitä kakkuunne! Olen seurannut blogianne noin vuoden, jokin aina saa minut naksauttamaan sivuston auki ja viihtymään lukemani seurassa, vaikken juurikaan ole itse kommentoinut. Uusia kirjoituksia odotellessa:)

 
At 23/9/08 22:40, Blogger Juho Garo Mäkinen said...

Onnea merkkipäivästä. Oma ruokailuni alkaa usein pastanjauhajien reseptilistan selaamisella :)

- Garo

 
At 23/9/08 23:03, Blogger Polkkapossu said...

Paljon onnea! Täältä taisin itsekin ammentaa ensimmäisiä ruokablogireseptejä :D

 
At 23/9/08 23:39, Blogger Rosmariini said...

Oih, täällähän on lisää wanhoja ja ihan uusiakin tuttavuuksia. Kiitosta vaan onnitteluista! :´)

Joonas on kaikesta päätellen tuorein lukijamme: suosittelen vakaasti lukulistalle muitakin suomalaisia ruokablogeja, joiden pitäjinä on varsin hulvatonta väkeä - jos niistä ei saa kokkausinspiraatiota, niin ei sitten mistään. Esim. näiden edellä kommentoineiden nimiä klikkailemalla pääsee ihan uusien reseptiarsenaalien äärelle.

Muffinssiin ei enää kovin paljon enempää kynttilöitä mahdu, joten ennen pitkää on ehkä pakko opetella tekemään ihan oikeitakin kakkuja, jos tässä vielä kovin monta vuotta meinataan bloggaamista jatkaa (ja meinataanhan me).

 
At 24/9/08 07:06, Blogger Meri, Helsinki said...

Lipsahitte sitten kolmivuotiaiksi iman että huomasinkaan! ...onnea ja pitkää ikää, blogille ja pitäjilleen. Jos tulisitte kylään, leipoisin ehdan TÄYTEKAAKUN että oppisitte sellaisestakin pitämään ;-) Mun täytekakut on vaan niin hyviä. Vaikkeivät edelleenkään palkintosonneja, paremminkin jumbomuuleja. (lentävä muuli :-O)

Minä olen saanut täältä paitsi tusinoittain luottoreseptejä ja inspiraatiota, myös kaksi ystävää. Snif. <3 Elkää kadotko.

t. omakehuinen lentävä muuli

 
At 24/9/08 08:58, Blogger Rosmariini said...

No nyt meitsi liikuttuu täällä ihan kokonaan (kesken aamupuuhien tuli tippa silmään). Sinä se ossaat sanoa kaiken aina niin ihanasti. <3

 
At 24/9/08 15:27, Anonymous Anonyymi said...

Jatkakaa, jatkakaa!! Kaunista ja inspiroivaa :)

 
At 24/9/08 18:17, Anonymous Anonyymi said...

Hei, paljon onnea! Toivottavasti jatkatte vielä pitkään, sillä olette ainakin minut saaneet koukkuun! :)

 
At 25/9/08 09:13, Blogger Rosmariini said...

Kiitos, kiitos, Ingrid ja Sanski. Mukavaa, että blogistamme on iloa muillekin. :)

 
At 25/9/08 11:45, Anonymous Anonyymi said...

Onnea myös Kaarelan keittiöstä (eikä tällä kertaa saranapuolelta ;-))

Synttärilahjaksi annan kiitetyn pikkupalaohjeen (apertivi)

Ota sulatetua filotaikinaa ja leikkaa siitä noin 15 x 15 ruutuja (useampi arkki kerrallaan). Laita kolme ruutua päällekäin ja aseta keskelle paahdettu munakoisosiivu, pala vuohenjuustoa ja tuoretta timjamia (suolaa ja pippuria), kääri jonkinlaiseksi nyytiksi ja voitele nyytti sulatetulla voilla.

 
At 25/9/08 11:46, Anonymous Anonyymi said...

Höh, unohdin: paista uunissa 225 asteessa.

 
At 25/9/08 14:12, Anonymous Anonyymi said...

Onnea! Moni reseptinne on ilahduttanut meidänkin makuhermojamme viime vuosien aikana.

 
At 26/9/08 12:05, Blogger Rauna said...

Onnea! Blogi antaa inspiraatiota ja iloa niin usein. Toivottavasti jaksatte jatkaa pitkään.

 
At 26/9/08 12:06, Blogger Rauna said...

Katsos vain, olinkin jo onnitellut, mutta parempi onnitella kahdesti kuin ei ollenkaan. :)
Viime päivinä ajatukset olleet ehkä muissa asioissa..

 
At 26/9/08 17:26, Anonymous Anonyymi said...

Onnea, onnea!

 
At 26/9/08 22:24, Blogger Petra / Patalintu said...

Paljon onnea teille! :) Itse olemme vielä melko alkutaipaleella oman blogimme kanssa. Teidät löysimme muutama kuukausi sitten, vaikka kommentointi onkin jostain syystä jäänyt. Nykyisin olemme vakiovieraita - toivomus onkin että teidän postaukset jatkuu, kun vasta tänne mukaan pääsimme :)

 
At 27/9/08 10:51, Blogger Rosmariini said...

Tiina: Kiitos toivotuksista sekä filovinkin jakamisesta. Munakoison, timjamin ja vuohenjuuston yhdistelmä takuulla maistuisi täälläkin. Muistelen muuten, että olisit ollut aikoinaan ihan ensimmäinen kommentoijamme.

Kari: Kiitos, kiitos. Toivon mukaan parhaat reseptilöytömme ovat vielä kokonaan edessäpäin.

Rauna: Ei siinä mitään, lähdetään ihmeessä uudelle onnittelukierrokselle! :)

Nipsu & Mela: Tekin olette ilmeisesti jaksaneet seurailla plokiamme melkein koko kolmen vuoden ajan. ;) Kiitokset siitä (ja tietenkin kaikesta muustakin).

Patalintu: Kiitoksia ja paljon terveisiä Patakeittiöön. Pahoittelen, kun olen loistanut poissaolollani enkä ole ehtinyt postaamaan uusia juttuja. Tällä viikolla on tullut eteen kaikenlaista, yllättävääkin.

 
At 28/9/08 11:50, Blogger Jaana said...

Onnittelut vuosipäivän johdosta myös Kulinaarimurulasta!

Te olette käsite suomalaisessa ruokapolkkaskenessä ja pidän itseäni etuoikeutettuna, koska olen saanut tutustua teihin :-)

 
At 28/9/08 22:27, Blogger Rosmariini said...

Kääk, kuinka kauniisti sanottu. Niisk. On tämän blogin kautta tutustunut kyllä niin mahdottoman ihaniin ihmisiin (tutustumisen ilo on on ollut kyllä ilman muuta ja ehdottomasti meidän puolellamme).

 
At 29/9/08 18:29, Blogger oliivia said...

Myöhästyneet mutta sitäkin sydämellisemmät onnittelut blogille ja kokeille myös voikeittiöstä!
Meillekin juuri teidän virtuaalikeittiönne oli ensikosketus ruokablogien maailmaan sekä innoittaja oman perustemiselle.

 
At 29/9/08 20:43, Blogger Rosmariini said...

Jos loistokas voikeittiön blogi on saanut täältä inspiraatiota, niin Pastanjauhannan perustaminen oli kaikesta päätellen erityisen kannattava veto. :)

 
At 30/9/08 19:54, Blogger Ketturouva said...

Ketun keittiökin onnittelee lämpimästi kolmivuotisesta taipaleesta!

 
At 30/9/08 20:15, Blogger Rosmariini said...

Kiitos! Teilläkään ei muistaakseni ole vastaavaan vuosipäivään kovinkaan pitkä aika.

 
At 2/10/08 19:39, Anonymous Anonyymi said...

Onnittelut kolmesta maukkaasta vuodesta!

Tulin alun perin tähän blogiin vähän toista vuotta sitten etsimään vaihtelua pastakastikkeisiin (opiskelijan arkeen kun sopivat nopeat pastaruoat), mutta kokkaus vei mennessään.

Nyt noita ruokablogeja on lukulistalla alun toistakymmentä, ja silti aina löytää täältä jotain uutta ja jännittävää ideaa.

 
At 4/10/08 11:04, Blogger Rosmariini said...

Kiitos kommentista ja onnitteluista. Mukava lueskella, miten & missä vaiheessa ihmiset ovat ruokablogeihin ensimmäistä kertaa tiensä löytäneet.

 
At 5/10/08 01:20, Blogger ainailona said...

Myöhästyneet syntskäonnittelut Jauhajille Vaanilasta [matkoilla oltiin nääs]!

Kuten monesti aiemminkin olen todennut, Pastanjauhantaa on parasta mitä blogiskenessä on tapahtunut kolmeen vuoteen. Mikä inspiraation lähde!

Nyt vuosipäivän kunniaksi erityismaininta ja virtuaalipokaali blogin kuvitukselle; Pippurimyllystä pörähtää ilmoille niin vimpan päälle kuvat, että kuola valahtaa pieleen suun hetmilteen. Ruoka-annoksia kun ei ole mitenkään helppo kuvata; usein suurin osa näyttää koiranoksennukselta anyway.

Nää on parhautta, kaik kohillaan, hienoja olematta silti pömpöösejä, vallan kodikkaita ovat!

Hyvää jatkoa vaan, minkä tien sitten valitsettekin. Fanit ne seuraa jos oikein oivaltaa;))

 
At 5/10/08 20:34, Blogger Rosmariini said...

Kiitos, ainailona, ikiaikainen innoittajamme. :)

Hankala on kyllä osata päättää jauhantablogin tulevaisuudesta. Kun näihin nurkkiin on kuitenkin jo niin kovin kiintynyt, mutta muutoksiinkin sisältyy aina toisaalta niin monenlaisia mahdollisuuksia. Mutta eiköpähän tässä jossain vaiheessa johonkin ratkaisuun tulla, kunhan aikamme jahkaillaan.

 
At 8/10/08 22:05, Anonymous Anonyymi said...

Moi todella pitkästä aikaa. Ehdin nykyään niin harvoin käymään teidän sivuilla. Aina välillä tulee katsottua, mitä olette kokanneet, mutta ne vähäisetkin kommentit on jääneet laittamatta. Käyn täällä siis edelleen :) Onhan tämä minulle se ainoa oikea ruokablogi ja innostaja.

 
At 8/10/08 22:20, Blogger Jenni said...

Olette aina olleet vähän kuin isosisko ja veli joita katsoo ylöspäin. Osaltanne innoititte perustamaan oman blogini :) Onnea ja pitkää ikää!

- Jenni liemessä

 
At 9/10/08 10:07, Blogger Rosmariini said...

Iih, kuinka ihania kommentteja. Kiitos!

sarihoo: MOI! On se vaan aina niin mukavaa nähdä teitä alkuaikojen kantakommentoijia, vaikka harvakseltaankin. Kunhan et vaan hylkää meitä kokonaan!

Jenni: Liemessä on niin loistokas blogi, että kyllähän te olette tulleet aikaa sitten samalle viivalle ja ehtineet mennä jo ohikin. :) Niin ja kiitokset muuten terveisistä, olit bongannut vissiin viime viikolla Kampista yhden oululaisen työmatkalaisen.

 
At 11/10/08 14:54, Anonymous Anonyymi said...

Onnea uhmaikään päässeelle blogille. Täältä nettireseptien kautta on löytynyt intoa omaankin keittiöön. Suuri kiitos inspiraatiosta ja rohkeasta ruuanlaittoesimerkistä. Jatkakaa arvokasta työtä!

 
At 12/10/08 17:24, Blogger Rosmariini said...

Kiitos, anonyymi! Mikäs tässä on jatkaessa, kun netti on pullollaan noin mukavia & kannustavia lukijoita. :)

 
At 22/10/08 16:44, Anonymous Anonyymi said...

oho! tällainen mennyt ihan ohi. melko heikosti seurattu minulta. :-o shame on me.

'grats, keep the flame burnin' !

--bronx

 
At 5/12/08 15:53, Anonymous Anonyymi said...

Onnittelut satunnaiseltakin surffaajalta. Enemmän kuin usein tulee poimittua blogistanne jollei nyt koko ohjeita niin ainakin hyviä vinkkejä. Netin paras ruokasaitti, ehdottomasti!

 

Lähetä kommentti

<< Home
pastanjauhantaa(at)gmail.com


Related Posts with Thumbnails