keskiviikkona, heinäkuuta 30, 2008

Kannullinen sangriaa

Heinäkuussa tehtyjä ruokia ja juomia on iso nippu postaamatta, joten jos nyt sitten aloittaisi vaikka sangriasta. Sangria ei periaatteessa ole ollenkaan minun juttuni (en kamalasti halua sotkea punaviiniini limsaa, etenkään jos viini on edes jotakuinkin juomiskelpoista), mutta ainakin kerran parissa kesässä sitä pitää päästä tekemään. Boolin virkaa se toimittaa ainakin aika hyvin, jos kohta en ole toisaalta kamalan innostunut booli-ihminenkään. Kenties hallussani ei ole koskaan ollut kovinkaan käyttökelpoisia boolireseptejä. Tai sitten olen vaan vähän yksinkertaisempien asioiden ystävä.

Olen yleensä tavannut tehdä sangrian ihan vaan sekoittamalla halppispunkkuun kirkasta limsaa. Monimutkaisempiakin keinoja on olemassa, esimerkiksi Kulinaarimuruista löytyvä Köyhien ritareiden sangriasekoitus. Oma alkulomasta laadittu sangriamme oli tällä kertaa hyvinkin monimutkainen, Pippurimylly laati sen jostain ulkomaan blogista löytämänsä ohjeen mukaan. Hedelmääkin oli mukana vaikka millä mitalla - appelsiinia, ananasta ja mansikkaakin muistaakseni.

Ja jääpaloja piti juomaa varten tehdä paljon, vaikkei heinäkuun alun mittarilukemissa mitään varsinaista viilennystä vielä kaivannutkaan. Tosin Espanjan kokkailuihin keskittyvässä Herne nenässä -blogissa todetaan, että sangria kannattaa jäähdyttää mieluummin jääkaapissa kuin jääpaloilla. Siispä hieman asiantuntevampaa sangriaopastusta kannattaa katsastaa täältä.

10 Comments:

At 30/7/08 23:54, Blogger ari said...

Täytyy tunnustaa, että en ole koskaan edes maistanut sangriaa.

Ennakkoluuloihini kuuluu mm. se, että pvnkvn pitää ollaa vanhaa ja tammista.

 
At 31/7/08 00:11, Blogger Rosmariini said...

Espanjalaisissa yhteyksissä sangria on joskus ihan kivaa. Jos tekee vaikka pannullisen paellaa, niin sangriaa voi tarjoilla esim. jälkijuomaksi. Espanjassa en ole sen sijaan sangriaa tainnut maistaa (Oulun espanjalaisessa ravintolassa kylläkin, mutta se ei ole ehkä ihan sama asia...)

 
At 31/7/08 01:09, Anonymous Nana said...

Sangria on hyvää ja sitä on helppo tehdä. Se on parasta aivan kylmänä ja silloin kun se on sopivan mietoa, ehkä jotain oluen luokkaa alkoholiprosentiltaan :-) Sopii vaikka alkudrinkiksi kuohuviinin sijaan, joskin juoma on selvästi arkisempi.

 
At 31/7/08 08:29, Anonymous Virpi said...

Itse en ole oikein punaviinien ystävä, joten perinteinen sangria jää itseltä usein tekemättä (valkkariversiota olen kyllä maistellut, mm. tuolla Torerossakin). Kesälomareissulla piipahdettiin Bratislavassa ja outoa kyllä, juotiin siellä ravintelissa kannullinen sangriaa, joka minullekin maistui, oli tarpeeksi raikas ja mieto eikä liian punaviininen.

 
At 31/7/08 10:25, Blogger Rosmariini said...

Sangria syntyy kyllä helposti, ja se on hedelmineen aika hauskan näköistäkin. Sitä kannattaisikin muistaa tehdä niinä kertoina, kun viiniä on vähän, mutta juojia paljon. :)

Valkoviinisangria rupesikin kiinnostamaan, kun en ole sitä ikinä maistanut. Emme ole käyneet tuolla Torerossakaan ikiaikoihin, ehkä pitäisi joskus taas mennä.

 
At 31/7/08 22:42, Blogger Tusla said...

Itse kuulun vähän myös siihen viini viininä-poppooseen. Ehkä en vielä ole löytänyt sitä elämäni parasta sangria-reseptiä. Pitänee alkaa testailmaan, ehkä sieltä valkoviinisangrian päästä kuitenkin. Kuulostaisi jotenkin raikkaammalta.

 
At 1/8/08 13:20, Blogger Rosmariini said...

Ehkäpä tuommoista valkoviinisekoitelmaa voisi vielä tälle kesälle kokeilla. Harmillista vaan, ettei hellejuomalle ole nyt taas ainakaan hetkeen kysyntää, kun mittari hupsahti täällä Oulussa taas tänään kymmeneen asteeseen. Kuumien juomien resepteille voisi olla tätä menoa enemmän käyttöä. :)

 
At 5/8/08 21:57, Blogger Aurinkotuuli said...

Tätä tuli juotua vähän reilumminkin viime viikonloppuna, hyvää kun on. Mutta ei siitä sen enempää :D.

 
At 5/8/08 22:35, Blogger Rosmariini said...

:) :) :) Teikäläisellä taitaa olla käytössä erityishyvä sangriaresepti?

 
At 5/10/10 10:08, Anonymous Anonyymi said...

sangria on tosi hyvää! tehtiin sitä kotitalouden tunnilla paellan kanssa. kurssilla, millä mä käyn, keskitytään euroopan ruokakulttuureihin. (:

 

Lähetä kommentti

<< Home
pastanjauhantaa(at)gmail.com


Powered by Blogger

Related Posts with Thumbnails