maanantaina, heinäkuuta 21, 2008

Espanjan tortilla

Ruokablogistanin menoa on mukava seurailla. Yksi hauskimmista piirteistä tässä hommassa on tietenkin yhteisöllisyys, ja lisäksi on kiintoisaa kurkistella, minkälaista muonaa blogikeittiöissä milloinkin maistellaan. Lisäksi toisinaan on hauska tarkkailla joidenkin tiettyjen reseptihittien matkaa keittiöstä toiseen.

Yritin muistella, mitkä olisivat olleet tässä parin viime vuoden aikana niitä kaikkein eniten kiertäneitä blogireseptejä. Tuulentuvan tulinen mango-broilerilasagne tuli etsimättä mieleen, samoin viime syksynä maailmaa valloittanut Kulinaarimurulan kurkkuohje, joka mahtaa päästä monessa keittiössä valmistukseen taas tulevanakin syksynä. Nyt ei sitten tule tietenkään mitään muuta mieleen, vaikka onhan noita kestosuosikkeja ollut vuosien varrella vaikka kuinka monia. Tyypillistä.

Polkkapossun espanjalainen tortilla valloitti jo kertaalleen Soppakellarin, ja nyt sama ohje kiertyi sitten tänne Oulun korkeudellekin. Chorizon puutteessa turvauduin minäkin pekoniin, mutta lisäilin chorizomaista sähäkkyyttä joukkoon sitten chilipurkista. Olenkohan nyt saavuttanut sen pisteen, etten voi syödä mitään ilman pientä chililisää (klup).

Perunamunakas oli oikein mukava kesämuona, johon itse upotin valmiiksi keitettyjen perunoiden ja kevätsipulin lisäksi myös nipun tuoreita yrttejä. Uunissa valmistetun omeletin ohjetta kannattaa kurkata mainiosta ruokablogiuutuudesta nimeltään Tuu nyt jo, ketsuppi!

3 Comments:

At 22/7/08 15:34, Blogger Välispiikki said...

Olen viime aikoina silmillä havainnut, että markettien vissyhyllyille on tehnyt kampäkin mustaherukan makuinen sihijuoma. Sitä olen ko. tuotteen edellisen tulemisen aikoihin hyödyntänyt kurkkuliemen tykötarpeena ja suosittelen samaa muillekin säilöville lajitovereille :-)

 
At 22/7/08 16:44, Blogger Varapygmi said...

Täältä sain virikkeen vihdoin kokeilla tuollaista perunamunakasta, vaikken ihan oikeaoppisuuteen syyllistynyt. Kiits kuitenkin teille ja Polkkapossulle, oikein hyvä yhdistetty lounas ja iltapala siitä tuli.

 
At 22/7/08 19:17, Blogger Rosmariini said...

Spiikki: Sihautellaanpa siis tänä vuonna mustaherukkavissyn voimin.

Varapygmi: Havaitsin perunamunakkaan hauskaksi syötäväksi juuri sen vuoksi, että siihen voisi tumpata juuri niitä aineksia, joita jääkaapissa sattuu olemaan sopivasti hollilla. Eli ehkä oikeaoppisuudesta voi tässä(kin) muonassa vähän tinkiä. :)

 

Lähetä kommentti

<< Home
pastanjauhantaa(at)gmail.com


Powered by Blogger

Related Posts with Thumbnails