tiistaina, helmikuuta 12, 2008

Aamuinen appelsiinipiristys

Armas aviopuolisoni on niitä miehiä, joiden mielestä ruoka-annos on parhaimmillaan silloin, kun siinä on lihaa. Kun herra ei hedelmiä tai vihanneksia juuri koskaan vapaaehtoisesti ryhdy kuorimaan, koetan ujuttaa valmiiksi kuorittuja ja lohkottuja kasviksia tyrkylle (etenkin näin keskitalven vähävitamiiniseen aikaan) ihan vaivihkaa.

Puolustuksekseni voisi todeta, että laatimani kasvisviritelmät ovat monesti aika mukavan makuisia. Tai ainakin itse tykkäsin esimerkiksi tästä appelsiinisyötävästä, joka sopi kerrassaan hyvin yhteen tarjoiluehdotukseen sisältyneen luonnonjogurtin ja mantelilastujen (tai rouheen) kanssa:
Appelsiini-inkiväärihilloke, 4 annosta

4 appelsiinia
1 sitruunaruohon varsi
1 1/2 dl vastapuristettua appelsiinimehua
1 cm tuoretta inkiväärinjuurta kuorittuna ja viipaloituna
4 kokonaista kardemummaa hieman murskattuina
4 mausteneilikkaa
2 rkl hunajaa

TARJOILUUN:
4 rkl maustamatonta jogurttia
1 rkl paahdettuja mantelilastuja

Kuori appelsiinit, viipaloi ja laita kulhoon. Irrota sitruunaruohon uloimmat lehdet ja pilko valkoinen osa pieniksi paloiksi.
Kiehauta appelsiinimehu, inkivääri, kardemumma, mausteneilikka, paloiteltu sitruunaruoho ja hunaja kattilassa. Hauduta minuutti ja anna jäähtyä.
Kun seos on jäähtynyt, kaada se appelsiiniviipaleiden päälle, peitä kannella ja nosta jääkaappiin ainakin tunniksi tai yön yli. Tarjoile kulhoissa ja laita päälle lusikallinen jogurttia ja hiukan mantelilastuja.

Ohje on peräisin Brunssi-kirjasta, josta edellisen postauksen munakokkelikin on kotoisin. Ilmoitusluontoisena asiana todettakoon, että aidon ja alkuperäisen gulassikeiton ohje on putkahtanut päivänä muutamana taannoiseen gulassi-keskusteluumme , eli suuret kiitokset siitä Hanhensulalle.

2 Comments:

At 13/2/08 22:20, Blogger Ari Makela said...

Siinä on inkivääriä, joten se ei olla pahaa.

 
At 14/2/08 00:17, Blogger Rosmariini said...

Sitruunaruohokin oli tällä kertaa poikkeuksellisen sitruunainen (sen sijasta voi käyttää myös raastettua sitruunankuorta tai sitrusta jossain muussa muodossa).

 

Lähetä kommentti

<< Home




pastanjauhantaa(at)gmail.com


Related Posts with Thumbnails