sunnuntaina, syyskuuta 09, 2007

Amerikan murkina

Keittiössämme on ollut viime päivinä hieman teknisiä ongelmia, mistä syystä kokkailuharrastuskin on ollut jossain määrin kortilla. Viikon ruokailullisen kohokohdan eli lauantai-illan ateriankin hoitelimme poikkeuksellisesti tyystin valmiina ostetuilla tuotteilla. Uuni onneksi toimii, ja siellä me sitten lämmittelimme Stockmannin Meals-osastolta ostettuja New York -teemaisia tuotteita, joiden avulla pääsimme kätevästi myös muistelemaan viime heinäkuista kesälomareissuamme.

Mukaan lähti coleslaw-salaattia, jättilohkoperunoita sekä minulle maissilla täytetty broilerinfile Pippurimyllyn päätyessä maistelemaan tiskistä löytyneitä ribsejä. Myynnissä oli myös tavallista parempi valikoima barbecue-kastikkeita, joita me haksahdimme ostamaan pariakin sorttia. Kuvan valmisteeseen oli saatu taiottua jopa hieman savun makua sekaan, eli ei ollenkaan hullumpi kokemus.

Laseihin kaadettiin Kaliforniasta mukaan lähtenyttä Three Saints -viiniä, johon käytetty rypäle oli luonnollisesti Pinot Noir. (Vielä parempaa Pinot Noiria olisi ollut Tudor-nimisellä viinipajalla, mutta sitä emme ruvenneet raahaamaan kotiin. Viini olisi nimittäin pullotettuna ollut sen verran hintavaa, ettei sen kuljettaminen helteisen auton takakontissa ja heti perään vielä lentokoneen lastiruumassa oikein houkutellut. Ja kenties se ei olisi kotona enää ihan niin hyvältä maistunut muutenkaan.)

10 Comments:

At 9/9/07 23:58, Anonymous Nimetön said...

Ihanaa!!!
Ajattelin suunnata huomenna Stockan herkkuun ja luin innolla heidän NY-spessu esittelyään...mieleeni muistuivat mm. http://www.pepperidgefarm.com/ keksit...suussa sulavia, ihanat bagelit, http://www.auntjemima.com/ pannarimiksit jne....siis niitä juttuja joita olen kaivannut!
Jenkkilä on täynnä ihania ruokatarvikkeita :)
San Franciscon lomaa haaveillessa :), mies lähtee keskiviikkona LA:han ja Las Vegasiin...epäreilua, sanon minä ;)

 
At 10/9/07 09:44, Blogger Rosmariini said...

Kiitoksia vinkeistä! :) Mehän emme lämmintä ruokaa pahemmin päässeet reissullamme kokkailemaan, mutta jotkut paikalliset näyttivät ostavan esim. valmiita Macaroni & Cheese -paketteja ihan valtoimenaan. Pikkuisen tekisi mieleni testata, vaikken tuommoisia tuotteita yleensä kovin paljon harrastakaan.

Itse ilahduin myös niistä Starbucksin kylmistä kahvijuomista (frappuccinojako ne nyt ovatkaan nimeltään - olivat joka tapauksessa helteisellä ilmalla ihan ykkösiä), jotka tosin maksoivat täällä kiljoona kertaa enemmän kuin siellä. Eli ei tullut ostosteltua niitä mitenkään määrissä - etenkin, kun nyt alkaisi olla enemmänkin tilausta lämmittäville juomille.

 
At 10/9/07 13:12, Anonymous Nimetön said...

Jep, frappucinot on hyviä!

En kuitenkaan vielä päässyt Stockalle, täytyy yrittää huomenissa...apua, jos siellä on noita juomiakin :)

Me tehtiin tasan yhden kerran mac&cheesiä ja se jäi siihen. Minusta aivan kamalaa :)

 
At 10/9/07 16:41, Blogger Rosmariini said...

Hmmm, ehkä jätän juustomakaroonin suosiolla kaupan hyllyyn, kun ajatus hieman arveluttaa muutenkin. Ja etenkin kun sitä on aikamoisen helppo tehdä itsekin.

Kerro sitten, jos löydät jotain kivaa! :)

 
At 11/9/07 21:33, Anonymous Nimetön said...

Hejp,

kiitos käynnistä tuoreessa blogissani! Heh, sama kastike tarttui minunkin mukaani Stockalta ja oli tosiaan ihan kivan makuista, sitä on jo käytetty moneen juttuun. Minunkin silmiini pistivät nuo juomien hinnat, hurjan kalliita olivat kaikki. Mutta maksaahan se kun toiselle puolen maailmaa raahataan.

Myslipatukoitanne aion kokeilla!

 
At 12/9/07 12:45, Anonymous Nimetön said...

Tänään suuntaan kohti Stockaa...toivottavasti vaan tuossa lähi-Stockalla on NY-teema!

 
At 12/9/07 20:44, Anonymous Nimetön said...

No niin, käyty on "Ameriikan päivillä" ja ainakin Jumbon Stockan tarjonta oli surkeaakin surkeampaa...lähes kaikki oli loppuun myyty :(.
En saanut pannarimiksejä, en bageleita ja ihanista kekseistä puhumattakaan.

Mukaan tarttui ainoastaan Ocean's Sprayn karpalokastiketta, joka on taivaallisen ihanaa esim. broiskun tai kalkkunan kanssa. Mietin pitkään Pepperidge Farmin crutonkeja mutta en keksinyt syytä maksaa niistä :). Hellmansin majoneesiakin löytyy jääkaapistani joten saalis jäi aikasta laihaksi.

Ainiin, Starbucksin Frappucinoa aikani pyörittelin kädessä ja välillä se puteli oli jo korissakin mutta sen hinta, 4,5 ekua kyllä minua kauhistutti...kahvijuomasta :). Eli jäipä hyllyyn.

Jospa mieheni toisi tuolta rapakon takaa jotain hyvää, jää nähtäväksi!

 
At 12/9/07 21:20, Blogger Rosmariini said...

Ääks, nyt jo myyty loppuun?! Voi ei, mikähän täällä mahtaa olla tilanne. Sattuneista syistä noita bucksi-juomia oli kuitenkin sielläkin vielä jäljellä... :)

 
At 12/9/07 21:56, Blogger Elena said...

Jos tulee hirveä pannarijauheahdistus, niin Helsingin keskustan kaksi jenkkimielistä siirtomaatavarakauppaa voisi helpottaa. Toinen on Mr Nibbles Citycentterissä (entisen Maxwell Smartin kenkäkaupan paikalla) ja toinen WTC:ssä.

 
At 12/9/07 21:59, Anonymous Nimetön said...

Jep, molemmat "jenkkikaupat" on tiedossa ja tuttuja mutta nykyisin ei oikein tuonne Helsingin ytimeen matka osu :).
Onneksi pannareita saa itsekin tehtyä, ja hyviäkin.

Mutta joo, aika moni juttu minkä olin siitä lehdykästä bongannut, oli loppu. Taitaa Jenkki-sapuska maistua meille suomalaisille :)

 

Lähetä kommentti

<< Home
pastanjauhantaa(at)gmail.com


Related Posts with Thumbnails