torstaina, toukokuuta 24, 2007

Kookoksen makuinen linssikeitto

Tästä linssikeiton ohjeesta on kiittäminen Helsingissä asuvaa Annaa. Samalla voisi välittää kollektiiviset kiitokset kaikille muillekin, jotka ovat meille viime aikoina lempiruokiensa ohjeita lähettäneet. Lähipäivinä on luvassa toinenkin (tai jälleen yksi) lukijakokkaus.

Tätä keittoa hauduttelin minimaalisen pienellä tulella (tai lämmöllä - en minä tätä sentään nuotiolla keittänyt) lähemmäs viiden tunnin ajan, ja maistuvaa siitä tulikin. Harmi vaan, ettei meillä ole paistolevyn ja kattilanpohjan väliin semmoista ovelaa haudutusritilää, kun tämäkin keitto meinasi loppuvaiheessa ottaa vähän pohjaan kiinni.
Kookoslinssiketto

2 dl punaisia linssejä
2 dl vihreitä linssejä
6 dl vettä
1 tlk kookosmaitoa
2 tl punaista currytahnaa (vahvaa tai mietoa)
1/2 dl sitruunan tai limen mehua
2 rkl ruskeaa sokeria
suolaa

Linssejä kannattaa liottaa yön yli tai vähintään neljä tuntia. Kiehauta vesi ja lisää huuhdellut linssit. Lisää muut aineet kiehuvaan keittoon ja hauduta pienellä lämmöllä niin kauan kuin maltat. Keitto on parhaimmillaan viiden tunnin keittämisen jälkeen. Lisää suolaa maun mukaan.

3 Comments:

At 29/5/07 16:43, Anonymous Pipsa said...

Sen haudutusritilän nimi keittiöslangilla on tuttavallisesti "tussu" :)

 
At 29/5/07 16:57, Blogger Rosmariini said...

Kaikkea sitä. :)

 
At 12/3/08 19:11, Blogger 7433O said...

mää aloin laittaan tota kun teki mieli linssikeittoa mut, viiiiis tuntia aah varmaan hyvää mut tunnin päästä pitää jo ottaa ekat koikat välistä kun muuten ei jaksa keittää loppuun asti

 

Lähetä kommentti

<< Home
pastanjauhantaa(at)gmail.com


Powered by Blogger

Related Posts with Thumbnails