lauantaina, toukokuuta 19, 2007

Ilmoitusluontoista asiaa

Ensiksikin kävijämittarissamme paukahti hetki sitten rikki puolen miljoonan kävijän raja. Ta-daa, kukapa olisi uskonut. Kiitoksia kaikille kävijöillemme, ja samaten sille tuntemattomalle uunimakkaraohjeen etsijälle, joka poksautti Pastanjauhannan googletuksellaan uudelle tuhatluvulle.

Toiseksi kaksihenkisen blogimiehistömme kesäsuunnitelmat alkavat pikkuhiljaa olla hahmottumassa. Olemme jalkautumassa Helsingin suuntaan elokuun toisella viikolla ja olemme näillä näkymin tavattavissa perjantai-iltana 10.8. esimerkiksi jonkinlaisen nyyttärihenkisen puistopiknikin (tai sateen sattuessa kenties jonkinlaisen sisäsyömingin) merkeissä.

Mihinkään kovin ihmeellisiin sapuskaviritelmiin ei ole aikomuksenamme ryhtyä ihan jo senkään takia, että kovin laajoja kokkaussuunnitelmia voi olla vähän hankala toteuttaa väliaikaismajoituksesta käsin, mutta voisi olla hauska nähdä edes muutamia nettituttuja ihan oikeastikin. Jos päivä tuntuu passelilta, niin kannattaa merkitä se kalenteriin ja pistää jossain vaiheessa tietoa osallistumishalukkuudesta joko kommenttilaatikkoomme taikka vaikka sähköiseen postiosoitteeseemme.

En ole tainnut pääkaupunkiseudulla pahemmin piknikkejä harrastaakaan (paitsi joskus lapsena jossain Korkeasaaressa), joten otamme vastaan myös oivallisia piknik-paikkaehdotuksia.

32 Comments:

At 19/5/07 15:07, Blogger Ulkokalliolainen said...

Täytyy pistää korvan taa tuo päivämäärä...

 
At 19/5/07 15:09, Anonymous Anonyymi said...

Siis tuo päivämäärän korvan taa laittaja olin minä, Rappiotäti.

 
At 19/5/07 15:12, Anonymous Anonyymi said...

Tervetuloa tännepäin Suomea. Toivottavasti säät suosivat. Paras piknik-paikka on tietysti Suomenlinna, mutta onhan noita muitakin.

 
At 19/5/07 17:56, Blogger Rosmariini said...

Rappiotäti: Hienoa! :) Olen täällä salaa haaveillut raparperi-toskapiirakastasi. Harmi, kun omien raparperien kanssa saa odotella varmasti kesäkuun puolelle, sen verran kituliailta näyttävät toistaiseksi.

Janna: Kiitoksia tervetulotoivotuksista. Suomenlinna onkin tosiaan varmasti loistopaikka piknikille. Joskus olen käynyt siellä pällistelemässä niitä linnoituksia, mutta muuten en ole siellä päin retkeillytkään.

 
At 19/5/07 19:45, Anonymous Anonyymi said...

Tervetuloa tännepäin ja ilman muuta merkitsen päivämäärän kalenteriin!
Nyyttäreille tulisin mielelläni ja jos kiinnostaa tulla tutustumaan Tuusulan Rantatien maisemiin ja meidän "terassille" niin ei muuta kuin meiliä tännepäin :)

 
At 19/5/07 20:07, Anonymous Anonyymi said...

Suomenlinna tarjoaa upean ja merellisen piknik paikan. Kiitos upeasta blogista!

 
At 20/5/07 01:11, Blogger Jaana said...

Hyvähyvä, merkitään vierailupäivä almanaakkaan! Vanha kirkkopuisto voisi olla keskeisen sijantinsa puolesta kiva piknikpaikka (siitä ei olisi pitkä matka Tokyokaniinkaan ostoksille). Nyyttäri-ideaa kannatan kovalla äänellä:-)

 
At 20/5/07 01:44, Anonymous Anonyymi said...

No ei kai vieraiden tarvitsekaan ruokaa tuoda mukanaan. Kunhan meitä muita on riittävästi, niin saadaan sellainen sadan hengen miitti aikaiseksi. ;-)

Mitäs mää toisin? Karjalanpiirakoita, kalakukkoa (äiteen tekeleitä) vai jotain omaa? Niin kuin nokkosta ja sieniä. Ja muistetaan nyt sitten ottaa kaikki piknik-reput matkaan, että varmasti riittää astiat kaikille.

Tervetuloa tsadiin! Olisipa hienoa tavata, jos askelmerkit sattuisivat lankulle.

 
At 20/5/07 11:31, Blogger Rosmariini said...

Hyvältä kuulostaa, eiköpähän tästä jonkinlainen kekkeri saada aikaiseksi. <:)

 
At 20/5/07 11:52, Blogger Meri, Helsinki said...

Pastanjauhajat Helsingissä! Tervetuloa. :-) Pahus soikoon, kun itse olen silloin Karjalohjalla leiritöissä. Jossei ihmeitä satu, niin en pääse paikalle :'( Mut onhan niitä sattunut ennenkin, peukut pystyyn.

Suokki on ihan ehdoton piknikkunkku, mutta tuo Vanhan kirkon puisto on myös mukava ja ainakin "matalan kynnyksen" paikka, siihen on helppo poiketa vaikka lyhyemmäksikin aikaa. Itse tietty liimaudun tuntikausiksi jos vain pääsen paikalle! Lisäksi siinä on vieressä kauppa, että josko eväät loppuu kesken :-D

 
At 20/5/07 12:20, Blogger Rosmariini said...

Tuo matala kynnys on huomionarvoinen tekijä, joten Vanhan kirkon puisto voisi tosiaan olla kiireellisemmillekin kävijöille kaikin puolin kätevämpi ratkaisu.

Äkkiäkös sieltä Karjalohjalta pyyhältää paikalle. ;)

 
At 20/5/07 12:25, Blogger Rosmariini said...

Sitä piti vielä sanomani, että kuvan ruokalaji esittää balsamicoparsaa. Vaikka balsamicosta ylipäänsä kovasti pidänkin, parsan kanssa se ei ehkä ollut ihan parhaimmillaan.

 
At 20/5/07 13:31, Anonymous Anonyymi said...

Kaivopuisto ja Mustikkamaa on kans hyviä; Mustikkamaalla olis grillipaikkakin (ja pitäähän oululaisten päästä ajamaan metrolla) mutta molemmissa pitää sopia treffipiste ja -hetki tarkkaan tai vaihtaa kännykkänumeroita.

 
At 20/5/07 14:55, Blogger Rosmariini said...

Hyviä paikkavaihtoehtoja näyttäisi piisaavan. Sähköpostin puolella on ehdotettu myös saaristoristeilyä, joka kuulostaa omasta mielestäni erittäinkin kannatettavalta ajatukselta. Jos onnistuisi vaan löytämään sopivan paatin jostakin.

 
At 20/5/07 16:14, Blogger Kaura said...

Njam! Pastanjauhajien picnic! Jos satun hollille, hakeudun ilman muuta porukkaan ja kontribuoin vaikka juustoa sekä patonkia, mikäli en muuta onnistu tuomaan täältä Tampereelta (joka on tunnettu juustokaupunki, tietty, köh köh).

 
At 20/5/07 17:27, Anonymous Anonyymi said...

Hihii, olen seurannut Pastanjauhajien läpimurtoa jo kaljap*rsekanareseptistä lähtien. Tänä aamuna googlettelin käyttöohjetta Atrian punaiselle lenkille ja hakukone heitti mut jo tutuksi tulleeseen blogiin, joten oletan, että sain kunnian olla teidän kävijänne numero 500.000.

Kiitos ihanista resepteistä, syötävän hyvistä kuvista ja erityisesti viihdyttävistä ruokatarinoista!

 
At 20/5/07 18:31, Blogger Rosmariini said...

Kaura: Oujee, olisikin hauska saada tamperelaisia vahvistuksia paikalle, ettemme olisi porukan ainoita epähelsinkiläisiä. Ja muutenkin olisi toki mukava tavata.

Sinni: Sinähän olet ollut sitten melkein alusta asti meiningissä mukana, vautsi! Miljoonannelle kävijälle voisi aikanaan varustaa jopa jotain palkintoakin, joten kannattaa kärkkyä sitten sitäkin lukemaa.

 
At 20/5/07 23:51, Blogger Unknown said...

Tietty näitä matalan kynnyksen paikkoja - kävelymatkan päässä kaikkialta ja silti ihan kivasti omaa rauhaa - löytyy esim. Topelius-puistosta (josta voi tähyillä Sibelius-puiston turistihulinaa), Alppipuistosta tai Koffin-puistosta.

Mikäli aikataulut sopii niin voisin helsinkiläistyneenä oululaisena ainankin käydä puun takkaa vaanimasa, mitä paikalla tapahtuu ;)

 
At 21/5/07 10:45, Blogger Rosmariini said...

Mainio ajatus. Tai jos päädymme tuohon venepiknikkiin, niin sitten voit tulla sukellusveneellä perässä. :D

 
At 21/5/07 21:08, Anonymous Anonyymi said...

Kuullostaa oikein hyvalta silla nayttaa silta etta olisin myos silloin kaymassa Helsingissa. Duunissani jarkattiin juuri "one dish party" johon en valitettavasti ennattanyt kokkaamaan mitaan mutta ensi kerralla sitten, ruoka oli yllattain intialais/pakistanilaisvoittoista...

PS Rosmariini, toukokuun haaste taitaa jaada valiin silla en ole tormannyt Reilun kaupan tuotteisiin Dubaissa, mikakohan on sen kansainvalinen nimi. Mutta mietinnassa on!

 
At 21/5/07 21:21, Blogger Rosmariini said...

Olisikin mahtavaa, jos pääsisit mukaan piknikkiin!

Ei mitään paniikkia tuon reilun kaupan haasteen kanssa. Ajattelin vaan, etä olisi hauska kuulla, miten noita tuotteita on muualla maailmassa markkinoitu - ja kaikesta päätellen ei ainakaan Dubaissa erityisen aggressiivisesti. :) Fair trade taitaa olla reilun kaupan kansainvälinen termi.

 
At 21/5/07 22:08, Anonymous Anonyymi said...

Voi harmi, olen ehtinyt elokuussa jo palautua tänne kauas. Täälläkään ei ole reiluja tuotteita, kai ne on lähinnä rikkaille länsimaille tarkotettuja omantunnonlievittäjiä. Siis ideahan on loistava, mutta täällä ei tarvita tuollaista organisaatiota, voi ostaa ihan itse suoraan kehitysmaalaiselta pientuottajalta ja omin silmin valvoa reiluutta.

 
At 21/5/07 22:29, Blogger Rosmariini said...

Näinhän se on, ja kaikkein järkevintä olisi tietenkin ostaa täälläkin vain lähialueilla tuotettua sälää eikä syödä mitään lentoteitse raahattua ollenkaan. (Tai sitten pitäisi muuttaa itsekin sinne, missä banaani kasvaa.) Mutta harmin paikka, kun et pääse paikalle, varsinkin jos olet tulossa kesällä Suomeen. Meille heinäkuu on vähän hankala kuukausi, ja sitä ennenkään ei oikein ehdi, niin menee väkisinkin elokuun puolelle.

 
At 22/5/07 09:00, Anonymous Anonyymi said...

Kotikulmilla ollaan ruotsin kurssin tentin jälkeen :|

Mielelläni olisin kuulolla paikasta ja ajasta. Suokki on paras picnicpaikka, mutta hyviä ovat muutkin ehdotetut, kuten Alppipuisto.

 
At 22/5/07 09:13, Blogger Rosmariini said...

Pitää tällä viikolla koittaa selvitellä tuota laivanvuokrausideaa, ja jos se ei onnistu, niin pitänee sitten sopia jotain muuta. Siinähän näkisi Suomenlinnaakin samalla, ja muitakin saaria.

 
At 22/5/07 15:10, Anonymous Anonyymi said...

Mahdollista on, että täältä Alppien juuresta sitä pitää tulla käymään Suomessa. Joskus kesän lopulla sitä reissua Suomeen ollaan kait suunnittelemassa ja jos sitä ollaan maisemissa tuohon aikaan niin jotain piknikkiä sitä vois sään niin salliessa harrastaa. Suomenlinna on ihan kiva, tosin meille ex-Kalliolaisille Tokoinranta on kotoisampi paikka ja sieltähän ei ole liian pitkä matka Ympyrätalon Alkoon, jos ja kun alkavat juomat olemaan loppu.

ps. Tuskaan sitä tietysti tulemme, mutta se reissu on ihan vaan pitkä viikonloppu reissu, jolloin ei ole mahdollisuutta käydä maakunnassa.

 
At 22/5/07 18:31, Blogger Rosmariini said...

Tuskan aikana taidamme itse olla kokonaan poissa maisemista, eli elokuu on meidänkin kannaltamme kaikin puolin otollisempaa aikaa (vaikka silloin ollaankin toki jo päiväsaikaan tiiviisti töissä).

 
At 22/5/07 23:40, Blogger Ketturouva said...

Karhuherra on ikävä kyllä ulkomaankomennuksella tuolloin, mutta jos saan Pojan sijoitettua jonnekin - tai kenties vaikka en saisikaan, mikäli muilla osanottajilla ei ole mitään sitä vastaan - voisin tassutella paikalle ja tuoda kenties jotain purtavaa mukanani.

 
At 23/5/07 07:24, Anonymous Anonyymi said...

Onnea 500 000 ylityksestä!!!=)
Voi,kun olisi ihanaa tulla Pastanjauhajien piknikille täältä mansesta,mutta valitettavasti työ on nyt sitten ''esteenä''...vasta aloittanut niin ei pahemmin lomia ole ;)

 
At 23/5/07 09:12, Blogger Rosmariini said...

Ketturouva: Paikalle tassuttelu olisi erittäinkin suotavaa; saataisiin siinä ohessa pystyyn pienimuotoiset ruokabloggaajien kokoontumisajot. Ja Poikahan on niin olennainen osa blogimiehistöänne, että minun puolestani mukaan vaan!

Vilijaana: Onnea uuteen työhön! Eihän sitä tiedä, jos siellä elokuuhun mennessä tahti jo vähän rauhoittuisi ja pääsisit livistämään paikalle. ;)

 
At 21/6/07 23:39, Blogger tanniini said...

Moro,

Jep, voipi olla että meikäläisenkin Suomeen tulo on vaikeaa sillä pitäisi nyt sitten heti Tuskan jälkeen aloittaa töissä käynti.. Toisaalta onpa tätä vapaaherrana oloa jo ollutkin ihan nokko. Mutta jospa toi parempi puolisko sitten ehtisi mökkeilyltään Hkissä pyörähtämään?

 
At 22/6/07 11:23, Blogger Rosmariini said...

Hyvin onnistutaan kyllä muutenkin menemään ristiin. Viime kesänä kävimme siellä, missä asutte nyt ja tänä kesänä ollaan menossa sinne, missä asuitte vielä vuosi sitten. Onkin ollut tarkoitus kysellä matkavinkkejä s-postitse, mutta ehtiihän tässä vielä.

Oujee, oma profiili. :)

 

Lähetä kommentti

<< Home
pastanjauhantaa(at)gmail.com


Related Posts with Thumbnails