torstaina, helmikuuta 01, 2007

Punasipulia kehiin

Muistutan vielä pikaisesti helmikuun ruokahaasteesta, jonka aiheena on punasipuli. Kaikki nyt vaan kipin kapin reseptejä kaivelemaan ja punasipulipostauksia suunnittelemaan.

Siirryimme hetki sitten uuteen Bloggeriin, minkä takia sivupalkin ääkköset sotkeutuivat ja jotain muutakin häikkää saattaa kenties ilmetä. Palailemme asiaan illemmalla.

2 Comments:

At 4/2/07 12:18, Anonymous Anonyymi said...

Itsellä ei tunnu olevan aikaa blogin pitämiseen, kun ei meinaa jäädä aikaa edes näiden lukemiseen.
Punasipuliaiheeseen kuitenkin liittyen mieleen tuli heti tosi hyvä punasipulipiirakkaohje Pirkan sivuilta. Olenkohan jo reseptin kertaalleen joskus antanut? No hyvää se on edelleen :)

FETA-PUNASIPULIPIIRAKKA
(6 annosta, á 160 g)

100 g leivontamargariinia
3 dl vehnäjauhoja
1 muna
1 rkl kylmää vettä
Täyte:
4-5 kpl (800 g) punasipulia
2 rkl fetajuustotölkin lientä (Pirkka)
1/2 rkl Pirkka juoksevaa hunajaa
1 tl basilikaa
1tl suolaa
1 tlk (375 g) fetajuustokuutioita öljymarinadissa (Pirkka)
2 dl kevytkermaa
2 munaa
persiljaa
Nypi rasva ja jauhot murumaiseksi seokseksi joko käsin tai monitoimikoneessa. Lisää nopeasti sekoittaen muna ja vesi. Painele taikina voidellun vuoan (halkaisija 26 cm) pohjalle ja reunoille. Siirrä vuoka jääkaappiin.Viipaloi kuoritut sipulit mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi. Kuullota viipaleet fetajuustotölkin liemessä kuumassa paistinpannussa. Mausta sipulit hunajalla, basilikalla ja suolalla. Jäähdytä seosta hieman. Valuta fetajuusto hyvin.Levitä sipulista noin puolet piirakkapohjalle ja päälle juustokuutiot. Levitä päälle vielä loput sipulit. Muutama juustokuutio saa pilkistää sipulin alta. Sekoita kanamunat kermaan ja kaada vuokaan. Paista piirakkaa 200 asteessa uunin alimmalla tasolla noin 35 minuuttia. Koristele reilusti persiljalla.

 
At 4/2/07 13:45, Blogger Rosmariini said...

Kiitos ohjeesta! Joku taisi suositella tuota samaista piirakkaa vähän aikaa sitten sipulipiirakkaohjeita huhuiltuani, joten sen täytyy olla kyllä tosissaan hyvää. Pitääkin tehdä tuota joskus lähipäivinä. Fetajuustokuutiot ja ruokakerma ostoslistalle.

Pitäisi alkaa pikkuhiljaa toteuttamaan haastepostaustakin ennen kuin kuukausi ehtii lurahtaa kovin pitkälle. 21.2. taisi olla ekan haasteen deadline.

 

Lähetä kommentti

<< Home




pastanjauhantaa(at)gmail.com


Related Posts with Thumbnails