keskiviikkona, tammikuuta 24, 2007

Kotikokin kanapata

Eksyinpä tässä päivänä muutamana Kotikokki.nettiin, josta löytyi varsin mukava valikoima ihmisten kodeissaan testailemia ja hyväksi havaitsemia reseptejä. Kokeiluun valikoitui sattuneista syistä tämmöinen slaavilainen kanapata. Ruokalajista tuli varsin nostalgiset fiilikset, kun muinoin opiskeluaikana harrastimme tämmöisiä grillatun broilerin pohjalle rakennettuja pataruokia vähän useamminkin:
Slaavilainen kanapata

1 grillattu broileri
voita tai margariinia padan pohjalle
rouhittua valkopippuria
1-2 valkosipulinkynttä
1 vihreä paprika
1 punainen paprika
2 rkl tomaattisosetta
1-3 dl kuohukermaa
25-50 g sinihomejuustoa
1 dl smetanaa

Paloittele kypsä broileri pienehköiksi paloiksi. Kuumenna pata, ja lisää pohjalle nokare voita tai margariinia. Lisää pataan kanapalat, suikaloidut paprikat, tomaattisose, valkopippuri, murskattu valkosipuli sekä kerma. Anna kiehahtaa. Lisää lopuksi smetana ja sinihomejuusto; sulattele ne joukkoon. Tarjoa riisin kera.

Ohjeistettu sinihomejuuston määrä oli aika vähäinen, joten meikäläinen olisi voinut laittaa sitä sekaan vähän reilumminkin. Pippurimyllyn mielestä taas pieni pirskaus balsamicoa olisi voinut olla enemmänkin paikallaan. Sillä - tai ehkä tirauksella sitruunamehua ruokaan voisi koittaa hivuttaa hieman "reunaa" eli raikastavaa hapokkuutta.

8 Comments:

At 25/1/07 00:26, Anonymous cele said...

Hei, tulikos teillekin tämä kotikokki.netin mainosbuffi/lehdistötiedote? Olin aika suu pyöreänä, kun minua lähestyttiin lehdistötiedotteella ja mediatunnuksilla. Onkohan tämä nyt sitten sitä kansalaisjournalismia, ainakin joku ottaa blogit tosissaan mainoskanavana.. :)

 
At 25/1/07 00:47, Blogger Rosmariini said...

Tuli joo, mutta olin löytänyt tuon Kotikokin bloginsa (http://blogit.kotikokki.net/) kautta jo joskus aikaisemmin. Ihan hauska idea koota ihmisten suosikkireseptejä kuvineen saman katon alle, etenkään kun kaikilla ei (jostain kumman syystä;) ole vielä omaa ruokablogia.

Meille putoilee aina silloin tällöin sähköpostiin jotain ruoka-aiheisia lehdistötiedotteita tms., mutta kukaan ei ole tullut vielä toistaiseksi tarjoamaan rahaa tuotteidensa esittelemisestä. :)

 
At 25/1/07 08:59, Anonymous cele said...

Minusta ainakin olisi mukavaa, jos joku tarjoaisi matkan vaikka jonnekin italialaiselle viinitilalle tutustumaan paikallisiin tuotteisiin. Siitä voisi jo blogatakin. :D

Minusta ehkä hienoin ominaisuus tuolla kotikokissa oli kalorilaskuri, joskaan se ei näyttänyt toimivan kovin luotettavasti kun sitä testailin (tilavuus->paino -muunnokset eivät menneet ihan nappiin).

 
At 25/1/07 09:16, Blogger Rosmariini said...

No nyt kun noin sen muotoilet, niin kuulostaa kyllä kieltämättä hyvinkin houkuttelevalta. Itse voisin sommitella jopa parikin postausta aiheesta. ;)

 
At 26/1/07 10:26, Anonymous satujatar said...

Mulla on muuten yksi tolkuttoman jumalainen fetabroilerin ohje, tehdään myös grillatusta broiskusta. Pitääpä kaivella se esille ja postata vaikka omaasa. Sitä jos jaksaa tehdä, saa syöjien rakkauden loppuiäkseen. ;-)

Mistä tulikin mieleeni, siksikö kukaan ei enää rakasta minua, en ole tehnyt sitä aikoihin...

 
At 26/1/07 18:33, Blogger Rosmariini said...

Fetabroileria kehiin, jeeeeeeee! Ja vielä rakkausresepti! :)

 
At 26/1/07 21:25, Anonymous satujatar said...

Olkaapa hyvät, plokistani löytyy.

 
At 27/1/07 11:40, Blogger Rosmariini said...

Hienoa! Viritänpä siihen vielä suoran linkin, niin löytyy myöhemminkin kätevästi: Kas tässä.

 

Lähetä kommentti

<< Home
pastanjauhantaa(at)gmail.com


Powered by Blogger

Related Posts with Thumbnails