tiistaina, joulukuuta 19, 2006

Soppakirjan soijaperunat

Tässä vielä yksi resepti Sopan syvimmästä olemuksesta. Näitä soijalla höystettyjä perunoita kokeilin, kun jääkaapissamme pitkään majaillut ruokakermapurkki muistutti olemassaolostaan. Ainesosiksi tarvitaan kilo perunoita, öljyä, suolaa, mustapippuria, paprikajauhetta, yrttisekoitusta ja soijakastiketta (makeahko kiinalainen soija sopii kuulemma parhaiten, itse käytin ketjap manista) sekä 2 desiä kermaa.

Kuorituista perunoista tehdään ohuita viipaleita, minkä jälkeen viipaleet esipaistetaan öljyssä. Sen jälkeen perunat ladotaan kerroksittain vuokaan ja lisätään aina kunkin kerroksen jälkeen edellä mainittuja mausteita sekä soijaa. Lopuksi tarkoitukseen varattu kerma (tai ruokacreme) kaadetaan koko komeuden päälle. Sitten vuoka uuniin ja paistellaan 175 asteessa tunnin tai puolentoista tunnin verran. Sopii tarjoilla vaikka salaatin kanssa.

Jos joulupukki sattuu olemaan kuulolla, niin keittiövaakamme on epäkunnossa. Perunoita ei liene ollut viipaloitavana lähimaillekaan kokonaista kiloa, mutta muita aineksia hurahti siitä huolimatta joukkoon varsin anteliaasti. Soijaakin lotrasin sekaan vähän turhan paljon, ja melkoisen suolaistakin tuo tahtoi olla minun makuuni. Teen tätä kyllä uudestaankin, mutta hieman maltillisemmalla meiningillä.
pastanjauhantaa(at)gmail.com


Related Posts with Thumbnails