perjantaina, joulukuuta 08, 2006

Punajuurikiusaus

Koska reseptiarkistostamme löytyy jo yksi punajuuripaistoksen ohje, niin tälle muonalle oli keksittävä konsanaan uusi nimitys. (Tosin en tiedä, mikä on kiusauksen tarkka määritelmä - tuleekohan siihen yleensä kermaa ja perunoita?) Tässä joka tapauksessa ohjetta itsenäisyyspäivänä askartelemaani punajuurikiusaukseen:
Punajuurikiusaus

1 kg raakaa punajuuriraastetta
1 sipuli
pari valkosipulin kynttä
1 prk smetanaa
200 g sinihomejuustomurua
yrttimausteita (basilikaa, timjamia)
1 prk ananasmurskaa liemineen

Kuori ja raasta punajuuret. Punajuuri värjää kädet aika tehokkaasti, käytä hanskoja! Sekoita kaikki ainekset keskenään isossa uunivuoassa. Paista 150 asteessa 3-4 tuntia kunnes ruoka on pehmeää, joko kannen tai folion alla. Jos loppuvaiheessa poistaa kannen, tulee aika ihana rapsakka pinta.

Raaka punajuuri oli aika tiivistä raastettavaa, joten puolikkaan naatin käsipelillä nyherrettyäni katsoin parhaaksi viritellä yleiskoneen raastinterän käyttövalmiuteen. Sen jälkeen homma sujuikin hetkessä ja uuni hoiti loput. Ainoa hankaluus oli vaan malttaa odottaa ruuan valmistumista noin monta tuntia, kun uunista tulevat tuoksut olivat kuitenkin varsin viekoittelevia. Kiitokset herkkureseptistä satujattarelle. Tätä tehdään meillä ihan takuulla toistekin.

4 Comments:

At 8/12/06 09:47, Anonymous Anonyymi said...

No hyvä, että kelpasi. ;-) Minä jo vähän katsoinkin, että on tainnut luumurullien viereen ilmestyä tutun näköistä evästä.

 
At 8/12/06 18:02, Blogger Rosmariini said...

Ei ollut kyllä pienintäkään mahdollisuutta, etteikö olisi kelvannut. :)

 
At 11/10/09 15:11, Blogger Mlle Unikko said...

Olen tällä ohjeella tehnyt jo pari kertaa kiusausta. Toimii ja on ihanaa herkkua. :)

 
At 11/11/09 15:03, Blogger Maa said...

Punajuuren väri lähtee käsistä hyvin ananasmehulla. Huomasin vahingossa, kun punajuurisilla käsillä valutin ananastölkkistä mehuja.

 

Lähetä kommentti

<< Home
pastanjauhantaa(at)gmail.com


Related Posts with Thumbnails