Nousevan auringon salaatti
6 appelsiinia
2 verigreippiä
3 dl saksanpähkinöitä
2 dl taateleita
2 rkl siirappia
kastike:
4 dl ruokajogurttia
3/4 dl hunajaa (juoksevaa)
1/2 dl tuoretta minttusilppua
mustapippuria
Kuori appelsiinit huolellisesti ja poista kaikki valkoiset kalvot. Leikkaa appelsiinit viipaleiksi ja levitä ne suurelle vadille. Rouhi pähkinät karkeiksi ja silppua taatelit. Ripottele hedelmien päälle. Valuta päälle siirappia. Kaada jogurtti kulhoon ja lisää päälle juoksevaa hunajaa. Sekoita minttusilppu. Pyöräytä myllystä hieman pippuria sekä salaatin että jogurttikastikkeen päälle.
Sivut
▼
torstaina, joulukuuta 07, 2006
Aurinkoinen appelsiinisalaatti
Vähän väriä kaamokseen voi loihtia tällä aurinkoisella salaatilla, jonka ohjeen joku lukijoistamme naputteli taannoin taateliaiheiseen kommenttilaatikkoomme. En tiedä, onko salaatin ulkonäkö ihan oikeanlainen, mutta hyvin tämä maistui meille siitä huolimatta:
Wau kun näyttää hyvälle!!
VastaaPoistaTäytyy muistaa tämä ohje kun seuraavan kerran suunnittelen miehelle aamupala-yllätystä. Olisi varmasti mukavan raikasta aamupalan kera.
Aamiaisyllärit ovat kyllä ihania! Harmi vaan, että tuo oma mieheni on niin kehno syömään aamuisin yhtään mitään, etten en itse oikein voi harrastaa moisia. Taisin joskus blogatakin aiheesta.
VastaaPoistarosmariini - jos nyt totta puhutaan niin kyllä se meilläkin painottuu siihen Isänpäivään :)...yritin vaan vaikuttaa "supervaimolta", heh....
VastaaPoistaOikeesti tuo toimisi ihanasti aamun herättäjänä :)
Niin luulisi toimivan semmoisellakin, joka ei aamusyömisestä yleensä kovin paljon perusta. Tosissaan ihanan raikasta syötävää ja maistuu varmasti ilman tuota kastikettakin. Appelsiini ja muut hedelmät kannattaisi viipaloida ehkä muutenkin useammin valmiiksi tarjolle, kun monet kokevat kuorimisen ainakin aamutuimaan varsin vaivalloiseksi.
VastaaPoista(Ja tokihan me ollaan supervaimoja, kun silloin tällöin edes haaveillaan ylläriaamiaisen valmistamisesta;)