lauantaina, lokakuuta 14, 2006

Ketsuppiset lohkoperunat

Vaikkei uusista perunoista ole enää tietoakaan, oli ihan pakko päästä kokeilemaan näiden ketsuppisten lohkoperunoiden ohjetta, joka on peräisin blogista nimeltään Satuja ja tarinoita. Ketsuppinen seos paistui ihanasti perunoiden pintaan kiinni, joten näitä kyllä tehdään meillä toistamiseenkin:
Lohkoperunat

1 kg uusia perunoita, pilputtuina tasakokoisiksi veneiksi
muovipussi
1 tl currya
Herbes provences maustesekoitetta, murskaa morttelissa
2 tl suolaa
½ dl ketsuppia
mustapippuria
roiskaus soijakastiketta
vajaa ½ dl kasvisöljyä, saa olla vähemmänkin jos sielu sietää
(voit laittaa myös valkosipulia)

Kumoa kaikki ainekset kaupan hedelmämuovipussin pohjalle, viimeisenä perunalohkot. Sulje pussi ja huljuttele, että mössö tarttuu tasapuolisesti kaikkiin perunoihin. Kaada perunaveneet pussista uunipellille, johon olet tietysti laittanut sitä ennen leivinpaperin. Sitten vain uuniin +200 C, pidä puolen tuntia, kääntele puolivälissä. Vanhojen perunoiden kanssa joutuu kypsytysaikaa pidentämään.

7 Comments:

At 14/10/06 19:02, Blogger sea said...

Nam, näitä voisi kokeilla. Pilputtu on kyllä loistava sana. Onko se jotain pohjoista? :D

 
At 14/10/06 20:02, Blogger Rosmariini said...

Hih, ei ole pohjoista, mutta itsekin tykkään siitä. Hauska sanoa pilkkomisen ja silppuamisen puolivälistä. :) Tuo postauksen reseptiosio on suoraan kopsattu satujattarelta - kiitoksia ohjeesta hänelle!

 
At 15/10/06 17:41, Anonymous Anja said...

Kiva idea tuo ketsuppi, täytyypä kokeilla. Poikani nimittäin on aina yhtä kiitollinen, kun teen lohkoperunoita tai omia ranskalaisia, ne on hänen mielestään maailman parhaita. Hän rakastaa myös ketsuppia, joten tällä ei kertakaikkiaan voi hävitä :-)

 
At 15/10/06 18:07, Blogger Rosmariini said...

Meikäläisenkin on pakko päästä aina kokeilemaan kaikkia reseptejä, joissa on käytetty ketsuppia jotenkin tavallisuudesta poikkeavalla tavalla. Yleensä laitan ketsuppia vielä vähän enemmän kuin ohjeessa sanotaan (en tosin siihen taannoiseen borssikeittoon, kun se erikseen kiellettiin;), mutta tässä se ei olisi ehkä kannattanut - liiat pellille valuneet ketsupit meinasivat nimittäin vähän kärähtää, kuten kuvasta näkyy. Onneksi ei kuitenkaan tuon pahemmin.

Mikään ei ollut kyllä kersana yhtä hyvää kuin kotitekoiset ranskalaiset tai lohkoperunat. (Meillä kun syötiin vielä yleensä niin mahdottoman terveellisesti, että oli sitäkin hauskempi päästä edes joskus herkuttelemaan.)

 
At 19/10/06 15:53, Anonymous nina said...

Kokeilimme näitä eilen illalla, ja olivatten erinomaisen maukkaita, ja tosi nopeita valmistaa.
Kiitos vinkistä!
Blogistanne olemme saaneet myös takaisin hetken kadoksissa ollutta inspiraatiota ruuanlaittoon:)

 
At 19/10/06 17:44, Blogger Rosmariini said...

Mukava kuulla, että Pastanjauhannasta on löytynyt testaamisen arvoisia reseptejä sekä ennen kaikkea tietenkin innostusta keittiöhommiin. Ruuanlaitto on kuitenkin niin harvinaisen rentouttavaa puuhaa, eikä syömisessäkään tietenkään mitään vikaa ole. :) Kokkausinspiraatiota saa erittäin hyvin pidettyä yllä myös oman ruokablogin perustamisella.

 
At 4/12/07 16:46, Anonymous Anonyymi said...

Mmmmmmm. Tuli tosi herkullisia ketsuppiperunoita. Kaapista ei löytynyt provencen maustetta, mutta korvattiin se tinjamilla ja oreganolla ja hyvältä maistui.

Peruna lajikkeena oli rosamunda, joka tuntui toimivan mainiosti. Lohkoin ensiksi perunat ja kiehutin niitä kymmenisen minuuttia kattilassa, jonka jälkeen mausteet päälle ja uuniin.

 

Lähetä kommentti

<< Home
pastanjauhantaa(at)gmail.com


Powered by Blogger

Related Posts with Thumbnails