torstaina, lokakuuta 12, 2006

Juustoinen tomaattikeitto

Tämä keitto oli arvatenkin meikäläisen mieleen samaan tapaan kuin muutkin maukkaat tomaattikeitot. Alun perin arvelin hieman maidon suurta määrää, mutta lopputulos ei ollut mitenkään erityisen maitoinen tai muutenkaan omituinen. Miinuksena mainittakoon, että tiskiä tämän kanssa tuli ihan tolkuttomasti:
Tomaatti-juustokeitto

2 + 3 rkl voita (korvasin ensimmäiset kaksi oliiviöljyllä)
3 ½ dl silputtua sipulia
2 silputtua valkosipulinkynttä
½ tl kuivattua oreganoa
½ tl kuivattua basilikaa
runsas 1 dl persiljasilppua
2 tölkkiä kokonaisia tomaatteja liemineen
1 dl vahvaa liha- tai kanalientä
suolaa ja vastajauhettua pippuria maun mukaan
3 rkl vehnäjauhoja
5 dl maitoa
noin 100 g cheddaria tai muuta vahvaa juustoa raasteena
Koristeluun: persiljasilppua

1. Kuumenna 2 rkl voita paksupohjaisessa kattilassa keskilämmöllä ja paista sipulia noin 5 minuuttia, kunnes se on pehmennyt, mutta ei vielä ruskistunut. Lisää valkosipuli, oregano, basilika ja paista vielä parin minuutin ajan. Lisää persilja ja ota kattila liedeltä.
2. Sekoita tomaatteja tehosekoittimessa muutaman sekunnin ajan ja kaada sose kattilaan. Lisää liha- tai kanaliemi ja hiukan suolaa ja pippuria. Anna kiehua hiljalleen kannen alla matalalla lämmöllä noin 20 minuuttia. Sekoita silloin tällöin.
3. Sulata loppu voi pienessä paksupohjaisessa kattilassa. Sekoita jauhot siihen ja paista jatkuvasti sekoittaen matalalalla lämmöllä 2-3 minuuttia. Lämmitä maito lähes kiehuvan kuumaksi ja vatkaa se voi-jauhoseokseen vähän kerrallaan. Vatkaa, kunnes suurus on tasaista ja anna sen kiehua kasaan matalalla lämmöllä 5 minuuttia. Lisää juusto vatkaten.
4. Kaada 3 dl tomaattikeittoa suurukseen koko ajan vatkaten. Kaada sitten suurus keittoon ja sekoita huolellisesti. Mausta suolalla ja pippurilla. Koristele persiljalla ja tarjoa keitto höyryävän kuumana.
Ohje on peräisin kirjasta Parhaat sopat ja salaatit.

6 Comments:

At 12/10/06 11:16, Anonymous Anonyymi said...

Kuulostaa herkulliselta! Intohimoisena tomaattikeiton ystävänä reseptiä täytyy kokeilla mahdollisimman pian. Viimeisen viikon aikana tomaattikeittoa on ollut ruokalistalla joka toinen päivä - onko olemassa mitään parempaa ruokaa silloin kun syksy ja flunssa iskevät samaan aikaan??? Chilillä terästetty tomaattikeitto on nimittäin oivaa lääkettä kumpaankin. Itse olen lisännyt sattumoiksi paistettuja munakoisokuutioita tai mozzarellakuutioita. Ja sitten seuraavaksi pitää kokeilla myös toista oivalta kuulostavaa ohjetta eli teidän tomaatti-pekonikeittoa, miten tämä olikin jäänyt aiemmin huomaamatta???

 
At 12/10/06 19:08, Blogger Rosmariini said...

Tomaattikeitto on kieltämättä lyömätöntä flunssaruokaa. Cheddarista on kehkeytynyt ainakin hetkellisesti suosikkijuustoni, joten oli hauska päästä kokeilemaan sitä keitonkin seassa.

Nuo munakoisokuutiot kuulostavat muuten sopan seassa todella maukkaalta, nam.

 
At 14/10/06 15:01, Anonymous Anonyymi said...

Näytti niin herkulliselta, että pitihän se koettaa tehdä itsekin samaa. Hyväähän siitä tuli. Sen verran iso määrähän tuosta tuli, että tätä jää vielä huomisellekin.
Täältä on hyvä käydä hakemassa ruokavinkkejä, kiitokset niistä.

 
At 14/10/06 20:03, Blogger Rosmariini said...

Testaa ihmeessä tuota reseptiarkistoistamme löytyvää pekonista tomaaattikeittoakin, jos tästä tykkäsit. (Ellet sitten satu olemaan kasvissyöjä.;)

 
At 2/11/06 21:11, Anonymous Anonyymi said...

Kiitos ihanasta ja maistuvasta tomaattikeittoreseptistä.

 
At 2/11/06 21:20, Blogger Rosmariini said...

Mukava kuulla, että maistui.

 

Lähetä kommentti

<< Home




pastanjauhantaa(at)gmail.com


Related Posts with Thumbnails