tiistaina, syyskuuta 05, 2006

Uunipunajuuria ja vähän muutakin

Tässä vielä pari sapuskaa peijaispartyjen kylmien alkupalojen osuudesta. Tämmöisiä haudutettuja punajuuria söin vähän aikaa sitten yhdessä ravintolassa jonkin liharuuan lisäkkeenä, ja olen siitä lähtien haaveillut niistä lähes lakkaamatta. Resepti on peräisin Ruokamaailmasta:
Uunipunajuuret (4 annosta)

4 punajuurta
(foliota)

Pese punajuuret, kääri folioon ja kypsennä uunissa 200 asteessa kypsiksi, noin kaksi tuntia. Kuori punajuuret ja leikkaa lohkoiksi.
Punajuuria ei kannata paistaa liian pehmeiksi, joten paistoaikaa ei kannata kamalasti ylittää. Etenkään jos punajuuret eivät ole ihan mahdottoman isoja.

Sitten vielä ohje kurkkukaviaariin, jota opin tekemään jo joskus peruskoulussa. Annos on aika pieni, joten jos syömämiehiä on enemmälti, ohje kannattaa tuplata tai triplata. Salaatti on erityisen hyvää blinien seuralaisena:
Kurkkukaviaari

1 herkkukurkku
1 keitetty muna
pala paprikaa
Kastike:
1/2 dl kermaviiliä
hiven valkopippuria
(1/4 tl suolaa)
1/4 tl sokeria

Kurkku ja paprika kuutioidaan ja keitetty muna hienonnetaan. Kastikeainekset sekoitetaan ja yhdistetään muiden ainesten joukkoon.

8 Comments:

At 6/9/06 12:26, Anonymous satujatar said...

Nams, tuo ohje pitää muistaa. Saimme nimittäin meillä asuvan miehen kanssa yhdessä lahjontatilaisuudessa punajuuria ja jotain tuorejuustoa ja se maistui aivan taivaalliselta! Nyt vain miettimään, mikä juusto noiden kanssa menisi.

 
At 6/9/06 12:37, Blogger Rosmariini said...

Tuorejuustoa! Minkälaista? Kerro heti, kun keksit/muistat. Olen itse niin tolkuttoman huono keksimään kivoja yhdistelmiä. (Tosin Pastanjauhannan myötä olen oppinut, että aurajuusto on punajuuren paras kaveri, mutta ehkä se toimii paremmin lämpimissä sapuskoissa.)

Minulla on nyt kyllä lakkaamaton punajuuren himo. Ehkä punaiset kasvikset vetoavat jotenkin meikäläisen makuhermoon.

 
At 7/9/06 20:59, Anonymous nutella said...

Punajuuret rules! Laitoin itse punajuurien kaveriksi jostain lehdestä (en enää muista mistä) bongattua fetadippiä: maustamattoman jogurtin (2 dl) sekaan laitetaan 100g fetaa muruina ja maustetaan valkosipulilla (1-2 kynttä hienonnettuna), tuoreella basilikalla ja sokerilla/hunajalla (1 tl). Maistui hyvin :P Onko kokemuksia punajuurien kypsentämisestä mikrossa? Vaikka periaatteessa boikotoinkin mikroa "oikeassa" kokkailussa, niin muutaman punajuuren sinkkuannoksen kypsentäminen uunissa parin tunnin ajan tuntuu energian tuhlaukselta...

 
At 7/9/06 22:24, Blogger Rosmariini said...

Nam, hyvältä kuulostaa tuo fetadippi. Kiitoksia ohjeesta!

En ole kypsennellyt punajuuria mikrossa, mutta pitäisi niiden kai onnistua sielläkin. Eikö siellä kypsy kuitenkin kokonaiset perunatkin vähän uuniperunatyyliin.

Kieltämättä pari tuntia uunilämpöä muutamalle punajuurelle tuntui itsestäkin aikamoiselta tuhlaukselta. Onneksi tällä kertaa uunissa tehtiin melkein koko ajan kaikkea muutakin, niin nuo punajuuret napottivat sitten aina siellä seassa (jossain ritilän reuna-alueilla foliokääreissään). Kohtahan näitä onneksi voi tehdä leivinuunissa, kunhan aletaan lämmittää taas sitäkin.

 
At 8/9/06 08:29, Anonymous satujatar said...

Se oli vuohenjuustovanukasta, kävin vakoilemassa ravintelin sivulta. Mistäs me sellaisen ohje riipaistaan? Vai syödäänkö vain vuohenjuustoa? Vaikka grillattuna tai pannutettuna?

 
At 8/9/06 09:51, Blogger Rosmariini said...

Käy vakoilemassa vielä ravintelin keittiössä, miten semmoinen tehdään. :P Vuohenjuustovanukas, hmmm... Kuulostaa todella jännältä, varsinkin punajuuren kanssa tarjoiltuna. Pitääpä olla tarkkana, jos tulisi joskus jotain tuonsuuntaista reseptiä vastaan.

 
At 12/9/06 15:16, Anonymous Edith said...

Itse keitän ensin uunipunajuuret puolikypsäksi ja laitan vasta sen jälkeen uuniin. Päälle voi esim. ripotella vuohenjuustoa.

 
At 12/9/06 19:45, Blogger Rosmariini said...

Jo toinen mielipide vuohenjuuston ja punajuuren yhteensopivuuden puolesta! Pakko päästä itsekin testaamaan.

 

Lähetä kommentti

<< Home
pastanjauhantaa(at)gmail.com


Powered by Blogger

Related Posts with Thumbnails