sunnuntaina, elokuuta 06, 2006

Grillissä kypsytelty omena

Sadonkorjuujuhlien aika lähenee uhkaavasti. Omissa juhlissamme korjattava sato oli etenkin kerrostaloaikoinamme usein hyvinkin vähäinen, mutta onneksi kaupan kasviksistakin sai loihdittua pöytään monensorttista syötävää.

Grillissä paistettu omena on hyvä sadonkorjuujuhlien jälkkäri. Tästä omenasta on kaiverrettu siemenkota pois ja laitettu tilalle pieni nokare voita, kenties hieman sokeria, kunnolla kanelia sekä loraus vaaleaa rommia. Sitten kypsytellään grillissä (vaikka muiden ruokien laitamilla) niin pitkään, että on varmasti kypsää. Tarjoillaan vaahdotetun vaniljakastikkeen kanssa.

Tämmöisten omppujen idean taisimme oppia eräänä muutaman vuoden takaisena juhannuksena, jonka vietimme Oulun torinrannassa sateenvarjojen alla grillaillen. Terveisiä vaan asianosaisille.

2 Comments:

At 9/8/06 09:40, Anonymous Anonyymi said...

Terveisiä sinne takaisin! Meillä taisi omenoissa olla keskeisessä osassa suklaa (yllätys, yllätys...) :)

 
At 9/8/06 17:26, Blogger Rosmariini said...

Ihan totta? En muistanut itse yhtään. Mistäköhän mahtanee johtua... ;)

 

Lähetä kommentti

<< Home




pastanjauhantaa(at)gmail.com


Related Posts with Thumbnails