lauantaina, heinäkuuta 01, 2006

Mansikalla höystetyt pannukakut

Voisiko kesän paras aamiainen olla tässä? Pannukakkuja, vaahterasiirappia ja tuoreita mansikoita. Tähän Jamie Oliverin pannukakkutaikinaan ei tule lainkaan sokeria, joten nämä lättyset käyvät hyvin suolaistenkin lisäkkeiden (esim. maissin tai pekonin) kanssa.
Ohukaiset jenkkityyliin

3 suurta munaa
2 dl (120 g) vehnäjauhoja
1 kukkurainen tl leivinjauhetta
1,5 dl maitoa
hyppysellinen suolaa

Erottele ensin munista valkuaiset yhteen ja keltuaiset toiseen kulhoon. Lisää keltuaisiin jauhot, leivinjauhe ja maito ja sekoita, kunnes saat tasaisen, paksun taikinan. Vatkaa valkuaiset ja suola kovaksi vaahdoksi (kunnes vispilästä putoava vaahto jää pinnalle). Yhdistä valkuaisvaahto nostellen taikinaan - valmista on!
Lämmitä hyvä pinnoitettu pannu keskilämpöiseksi (itse kyllä paistoimme valuraudalla...). Kaada hiukan taikinaa pannuun ja paista pari minuuttia, kunnes alapuoli alkaa näyttää ruskehtavalta ja kiinteältä. Ripottele tässä vaiheessa lätyn pintaan täyte, jos sellaista haluat. Irrota lätty lastalla reunoista ja kiepauta ympäri. Paista toinenkin puoli kullanruskeaksi.
Samaista ohjetta on aiemmin testattu myös Sorsanpaistajan keittiössä. Kannattaa käydä kurkkaamassa.

10 Comments:

At 1/7/06 17:26, Blogger sea said...

Tällä kertaa olin viisas ja varauduin tonnikala-majoneesivoikkarilla ennen kun tulin tulemaan tätä blogia. Hah, siitäs saitte. On muuten sairaan hyvä voikka. ;)

 
At 1/7/06 19:35, Blogger Rosmariini said...

Juu, ei ruokablogeja kannata lukea nälkäisenä. Siitä tulee vaan pahalle tuulelle. ;)

 
At 2/7/06 02:10, Anonymous Jussi said...

Toisaalta, kun ruokablogeja lukee nälkäisenä mutta poikamiehen (melko niukasti kalustetun) jääkaapin omaavana, ajatus jää useimmiten kytemään ja itse on aivan pakko tunnustaa tässä parin viime viikon aikana ainakin yrittäneeni toteuttaa useampaakin Sorsanpaistajan reseptiä myöhemmin.

Teillä reseptit ovat valtaosin omaan makuuni liian erikoisia, valitan. ;)

Mutta pitäisi tosiaan tajuta syödä ennen kuin näitä ruokablogeja lukee, siinä olette kyllä varsin oikeassa.

 
At 2/7/06 11:47, Blogger Rosmariini said...

Ruokablogeja syntyy nyt koko ajan lisää, mikä on just sen(kin) takia hienoa, että on lukijoillakin paremmin vara mistä valita. Jokaisessa blogissa on kuitenkin vähän omanlaisensa keitokset.

Tosin itse olen kuvitellut, että nimenomaan Sorsiksen ruokamaku menee aika lailla yksiin meidän kanssamme. ;) (Tosin siellä on ihania kakkuja, jollaisia en itse osaa tehdä.)

 
At 2/7/06 19:32, Anonymous cele said...

Heh, ja minä kun juuri tänään mietin (kaataessani sherryä uusimpaan keitokseeni), että teenköhän vähän liian erikoisia ruokia tavallisten ihmisten makuun.

Olen kyllä samaa mieltä Rosmiksen kanssa meidän ruokamakujen yhteneväisyydestä, sen verran monia keitoksia täältä mielelläni keittelisin (voi hyvänen aika sitä taannoista kokiskanaa..). Ja nuo letut on kyllä huippuja.

 
At 2/7/06 21:26, Blogger Rosmariini said...

Kyllä se tämä omien kokkailujen asettaminen julkiseen tarkasteluun teettää ihmiselle melkoisia paineita. :)

Nuo pannukakut olivat kyllä herkkua! Ja tuoreet mansikat! Voisin elää pelkästään niillä koko kesän.

 
At 3/7/06 00:38, Anonymous Jussi said...

Sen verran täytyy palata tähän aiheeseen, että kyllä tosiaan ruokamakunne loppujenlopuksi tuntuu menevän Sorsanpaistajan kanssa melko hyvin yhteen, mutta jostain syystä Sorsanpaistajan reseptit vain yleensä menevät helpommin nirsoilusuodattimeni läpi joko sellaisenaan tai sitten helpohkosti muokattuina.

Mutta tosiaan nämä mainitut ovat kyllä ne kaksi ruokablogia joita itse erityisen suurella mielenkiinnolla seuraan, kiitokset näemmä päätyvät tästä molempien kirjoittajille joten kiitos. :)

 
At 3/7/06 00:47, Blogger Rosmariini said...

Ole hyvä vaan. Ja Sorsanpaistajalle kehuja myös täältä. Loistoblogi! ;)

 
At 3/7/06 22:41, Blogger kummastelija said...

Nämä letut todella oli loistavia.
Hurmasin perheeni. Kiitos rosmariini.

 
At 3/7/06 23:00, Blogger Rosmariini said...

Mukava kuulla, että maistuivat! Taidan itse kokeilla näiden mustikkaversiota, sitten kun tuoreiden mustikoiden aika koittaa.

 

Lähetä kommentti

<< Home
pastanjauhantaa(at)gmail.com


Powered by Blogger

Related Posts with Thumbnails