keskiviikkona, heinäkuuta 26, 2006

Balsamicomansikat

Pakkohan näitä mansikoita oli sitten kokeilla, kun niitä blogimme kommenttipuolella taannoin niin kehuttiin. Etsin käsiini jostain Alastomasta kokista Jamie Oliverin balsamicomansikkareseptin (kätevä omistaa kaikki herran keittokirjat), ja kieltämättä - maku oli kaikessa jännittävyydessään mahdottoman herkullinen.

Marinoin mansikoita jonkin aikaa sokerilla terästetyssä balsamicossa. Jamie suositteli maustamaan mansikoiden lisäkkeenä tarjottavan mascarponen vaniljansiemenillä, mutta itse rullasin mascarponen puutteessa mansikoiden kaveriksi pallon vaniljajäätelöstä. Ei ollut ihan sama asia, mutta menetteli. Vihreän värin annokseen tuo itse kasvatettu basilika, jota meillä alkaa olla todella runsaasti. Kun nyt viimein saisi tehtyä pestoa, niin johan kelpaisi!

8 Comments:

At 27/7/06 00:41, Blogger Pille said...

Oh well, I guess I must give these balsamic strawberries a go, too, then. Everybody is talking about them, must be good:)

 
At 27/7/06 15:32, Blogger Rosmariini said...

Suosittelen. Makuelämys on melkoisen ainutlaatuinen. ;)

 
At 3/8/06 15:17, Anonymous Anonyymi said...

Valitse kunnon vanha balsamico tähän herkkuun, nuoret ovat etikkaisia, vanhassa imelyys ja maun harmonia korostuvat.

 
At 3/8/06 17:08, Blogger Rosmariini said...

Kiitokset tiedosta. Kaikki vinkit ovat tervetulleita etenkin näissä sapuskoissa, joita on kokeillut vasta ensimmäisen kerran.

En tosin ole balsamicoihin tarkemmin perehtynyt, etten välttämättä kyllä tiedä, mikä niistä on vanhaa ja mikä nuorta. Mahtaisikohan se näkyä hinnassa periaatteella kalliimpi on vanhempaa... Hyllystämme löytyy kyllä kahdenkinlaista balsamicoa, joten jos järjestäisi jolloinkin vaikka makutestin.

 
At 4/8/06 09:36, Anonymous Anonyymi said...

Hinta on todellakin se joka ratkaisee, ja modenalaiset ovat ylpeitä vanhosita balsamicoistaan, eli ikä on varmasti painettu pullon kylkeen. Sitten tietenkin koostumus, vanhempi on paksumpaa. Jos ei satu löytymään vanhaa balsamicoa, voi oikaista kokeilemalla balsamicosiirappia. Ja tästä päästäänkin aasinsillan kautta toiseen herkkuun - Parmagiano Reggiano kera mansikkabalsamicosiirapin, ja kieli laulaa Hallelujaa maistaen niin makean ja suolaisen sekä happaman ja umamin :)

 
At 4/8/06 11:29, Blogger Rosmariini said...

Balsamicoa ostettaessa ei kannata kyllä kamalasti tuijotella hintalappua, kun parin euron lisäsatsauksella saa jo selvästi laadukkaampia tuotteita. Yksi puteli kestää kuitenkin ahkerallakin käytöllä melkoisen pitkään ja toki sapuskat ansaitsevat muutenkin tulla tehdyiksi mahdollisimman hyvistä raaka-aineista. Joten jospa omatkin pullotteemme olisivat ainakin kohtuu iäkkäitä. :)

Balsamicosiirappi taitaa olla meikäläiselle aivan uusi tuttavuus, mutta pikaisen googletuksen perusteella se vaikuttaisi olevan hyvinkin kiintoisaa ja monikäyttöistä. Pitääkin kokeilla. Mikä tuossa mansikkabalsamicosiirapissa on ideana - ovatko mansikat siis siinä siirapin joukossa vai kokonaisina siirapin ohessa? (sarjassamme rosmariinin tyhmiä kysymyksiä...)

Hienoa kyllä saada lisää tietoa balsamicosta ja sen käyttömahdollisuuksista!

 
At 4/8/06 13:14, Anonymous Anonyymi said...

Maailmassa ei ole tyhmiä kysymyksiä, on tyhmää olla kysymättä :o)
Mansikka on ihan vaan makuna, mansikkamehua maustamassa balsamicoa, tai siis balsamicosiirappia, muitakin makuja löytyy, esim. viikuna. Ja olet oikeassa hinnan suhteen, pieni lisäsatsaus voi olla suuri satsaus makuun, ja semminkin kun balsamicoa ei horita litrakaupalla :o)

 
At 4/8/06 13:33, Blogger Rosmariini said...

Selvä! Taidanpa palata asiaan jossain tulevassa postauksessa, kunhan saan ensin tuota siirappia käsiini jostakin.

 

Lähetä kommentti

<< Home
pastanjauhantaa(at)gmail.com


Related Posts with Thumbnails