sunnuntaina, kesäkuuta 04, 2006

Juhlatarjoiluja

Perhepiiriin sattui pitkästä aikaa tuoreen ylioppilaan juhlintaa. Tarjoilut olivat poikkeuksellisen maukkaat ja kerta kaikkiaan fiksusti laaditut. Ihmiset ovat kokemusteni mukaan yleensä kiinnostuneempia suolaisesta kuin makeasta syötävästä, ja näissä juhlissa olikin makeaa tarjolla ainoastaan kinuskipäällysteisen täytekakun ja pikkuleipien verran. Suolaista syötävää sen sijaan oli monenlaista sorttia, esimerkiksi suussa sulavia voileipäkakkuja, rieskakääryleitä sekä kasvispiirakkaa.

Yllä oleville leivonnaisille ei kuva tee ollenkaan oikeutta. Ne nimittäin keräsivät juhlaväen varauksettoman tunnustuksen. Suosittelen kaikille sinihomejuuston ystäville ja miksei muillekin - ananas nimittäin pehmentää tässä aurajuuston makua juuri sopivasti:
Aurajuustotorttu

pohja:
100 g sulatettua voita tai margariinia
2,5 dl kaurahiutaleita
1/2 dl vehnäjauhoja
1/2 tl suolaa ja 1 tl sokeria
1 tl leivinjauhetta
1 dl maitoa

täyte:
n. 175 g aurajuustoa raastettuna
1 purkki (227 g) ananasmurskaa
150 g emmentaljuustoraastetta
2,5 dl Ruoka Cremeä
2 kananmunaa

Tee ensin pohja: Sulata voi, ja lisää siihen keskenään sekoitetut kuivat aineet ja lopuksi maito. Levitä taikina piirakkavuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle. Paista pelkkää pohjaa 175°:ssa noin 20-30 minuuttia, kunnes se on kullankeltainen.
Sekoita täytteen aineet ja kaada paistetun pohjan päälle. Pane torttu takaisin uuniin ja jatka paistamista 175°:ssa noin 30 minuuttia, kunnes se on saanut kauniin, kellertävän, reunoilta rusehtavan värin.
Toivottavasti rustasin ohjeen kaikessa kiireessä oikein. Tuommoinen juhlatilaisuus ei ole ehkä kaikkein paras hetki ottaa reseptejä talteen, mutta minkäs sitä ihminen itselleen mahtaa.

Yllä vielä kalatäytteinen kakku. Tässäkään kuva ei tee koristeena olleille lohiruusukkeille tarpeeksi oikeutta, mutta voin vakuuttaa, että hyvää oli. Kakun päällä on lohen ohella cocktailkurkkuja sekä basilikan lehtiä, reunoilla puolestaan juustoraastetta.

4 Comments:

At 4/6/06 14:43, Blogger Myy said...

Haastan sinut meemiin. Ohje sivullani. ;)

Kauniin näköiset tarjottavat. Ja totta sekin, että suolainen maistuu paremmin kuin makea, vaikka se makeakin maistuu. =D

 
At 4/6/06 16:08, Blogger Rosmariini said...

Kiitokset haasteesta. Katsellaan, jos saisin jonkinlaisen tarinan väsättyä tässä iltapuhteella.

 
At 4/6/06 19:38, Blogger sea said...

Voihan voileipäkakku kun näyttää hyvälle!

 
At 4/6/06 20:48, Blogger Rosmariini said...

Niin näyttää - harmi vaan, että noista herkuista tuli niin äkkiä täyteen. Olisi kätevää, jos tuommoisissa tilanteissa voisi syödä muutamaksi päiväksi varastoon. ;)

 

Lähetä kommentti

<< Home




pastanjauhantaa(at)gmail.com


Related Posts with Thumbnails