sunnuntaina, helmikuuta 05, 2006

Torttupäivä

Johan Ludvig Runeberg on melkoisen mystinen hahmo. Olkoon vaan kuinka kansallisrunoilija tahansa, minä en ainakaan muista koskaan lukeneeni hänen kirjoittamistaan runoista yhtä ainoaa säettä. (Ai, mikä Maamme-laulu?)

Joka tapauksessa on mukavaa, että kalenterissa on semmoinenkin päivä, jolle on oma nimikkotorttunsa. Me pääsimme herkuttelemaan tortuilla jo ennakkoon - ja oi, kuinka meheviltä nuo rommilla maustetut leivonnaiset maistuivatkaan. Tietyt leipomukset kannattaa jättää suosiolla ammattilaisille, varsinkin jos saa kaupan päälle vielä vielä vadelmasilmän ja sen ympärille sokerikuorrutetun rinkulan. Maukasta päivää kaikille torttujen ystäville!

6 Comments:

At 5/2/06 16:27, Blogger Antti said...

Hyvää torttupäivää!

Samalla ilmoitusluontoinen asia: taikinapoika muutti viime yönä Bloggerista Wordpressiin ja myös uuteen osoitteeseen, http://www.taikinapoika.com.

 
At 5/2/06 16:35, Blogger Kops said...

Kyllä se ruuneberi osasi torttuja vääntää!

 
At 5/2/06 16:52, Blogger Rosmariini said...

Huomasinkin, että Taikinapoika on muuttanut. Onnea uuteen kotiin.

Mahtoikohan ruuneberi vääntää itse torttunsa. Taisi olla vaimonsa puuhia moinen. :)

 
At 5/2/06 23:13, Blogger Anna said...

Tiedoksi että Axis of Aevil on sankarikeittänyt 15 erää Runebergin torttuja ja päätynyt lopulta laajan maistajaraadin avulla kotikeittiössäkin onnistuvaan konsensustorttuun:
http://tinyurl.com/cgsc3
Nostan hattua!

 
At 6/2/06 00:24, Blogger ah said...

Minä pääsin Runebergin runojen jäljille Sibeliuksen yksinlaulujen kautta - Sibba sävelsi niitä paljon. Se ei ole ensinkään sellaista isänmaallista paatosta kuin voisi kuvitella - hienoja ja herkkiä tunnelmapaloja.
Omat runkut (anteeksi nyt, mutta tällä nimellä ne perheessä kulkevat) jäivät kauhean mataliksi tänä vuonna. Ei viitsinyt edes kuvaa pistää blogiin.
Anni

 
At 6/2/06 00:31, Blogger Rosmariini said...

Huomasinkin Maydayssä Runebergin runon. Mahtaa olla runojen ruotsinkielisyyden syytä, että ne ovat monille suomalaisille niin vieraita. Vänrikki Stoolinkin tarinat ovat jääneet meikäläiseltä väliin. Mutta onneksi on ne runkut. :)

 

Lähetä kommentti

<< Home
pastanjauhantaa(at)gmail.com


Powered by Blogger

Related Posts with Thumbnails