keskiviikkona, helmikuuta 22, 2006

Pikaruokaa munasta

Opiskeluaikaisesta reseptiruutuvihkosta löytyi hoppuiltana resepti, johon oli aineksetkin sopivasti käden ulottuvilla. Aina kannattaa pitää jääkaapissa munia, tomaatteja & kevytkermaa, kuiva-ainekaapissa sekalaista säilykepurkkikokoelmaa sekä sipulikorissa muutamaa varasipulia. Sapuska epäonnistui lahjakkaasti (pelti ei asettunut yrityksistä huolimatta uuniin suoraan, mistä syystä munamassa valahti kallelleen ja paistui mahdollisimman epätasaisesti; lieneekö sattunut epähuomiossa leivinuunin pelti käteen), mutta kyllähän tuo silti alas meni. Etenkin tomaattinen tonnikalatäyte oli yllättävän makoisaa.

Munakaskääryle (kuudelle)

6 munaa
5 dl maitoa
1 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
Täyte:
1 tölkki tonnikalaa
1 iso sipuli
1 valkosipulinkynsi
2 tomaattia
3 rkl tomaattisosetta
½ dl kevytkermaa
½ tl suolaa
¼ tl valkopippuria
½ tl sitruunapippuria
ripaus timjamia
Kuorruttamiseen juustoraastetta

Pane uuni kuumenemaan 200 asteeseen ja vuoraa uunipelti hyvin leivinpaperilla. Vatkaa munat kevyesti vaahdoksi. Lisää maito, vehnäjauhot ja suola. Kaada seos pellille ja paista noin 30 minuuttia.
Pane tonnikala öljyineen kattilaan. Lisää hienonnetut sipulit ja kiehauta keskenään. Murskaa samalla vähän tonnikalaa. Saksi joukkoon tomaatti pieninä palasina. Lisää kerma ja mausteet ja kiehauta seos. Levitä täyte munakaslevylle ja kääri se rullalle. Ripottele rullan pinnalle juustoraastetta. Kuumenna uunissa 250 asteessa, kunnes juustoraaste sulaa.

2 Comments:

At 23/2/06 01:06, Anonymous Anonyymi said...

Tästä saa hyvää jopa ilman tomaatteja ja kermaa, eli sopii myös iltapalaksi kun on laiska sunnuntai. Nykyäänhän vain laiskat ei lähde sunnuntaina Siwaan ;) E.m. sijaan täytteeseen voi laittaa 2-3 keitettyä munaa silppuna kera juustoraasteen. Uppoaa uskomattoman hyvin lapsiin ja opiskelijoihin.

 
At 23/2/06 09:20, Blogger Rosmariini said...

Kiitokset täyteideasta, keitetty muna kuulostaa hauskalta.

Kieltämättä tuohon mössöön voi tunkea mitä kaapista löytyy. Ainoa pakollinen raaka-aine on minun mielestäni tietenkin tomaattisose. :)

 

Lähetä kommentti

<< Home




pastanjauhantaa(at)gmail.com


Related Posts with Thumbnails