sunnuntaina, tammikuuta 01, 2006

Uuden vuoden eväät

Jauhantatiimimme toivottaa pirskahtelevaa ja poksahtelevaa sekä ennen kaikkea kuplivaa uutta vuotta kaikille vakilukijoilleen sekä tietenkin myös satunnaisemmille vierailijoilleen. Lupaamme tehtailla uuden vuoden kunniaksi entistäkin kiintoisampia herkkuja, jotta elämä maistuisi aina vaan paremmalle. Pastanjauhajien uuteenvuoteen ovat perinteisesti kuuluneet nakit ja perunasalaatti. Tästä perinteestä pidettiin kiinni tänäkin vuonna. Molemmat poimittiin valmiina kaupan altaista, jotta aikaa vapautui ilotulittamiseen ja kuohujuomien avaamiseen.

Tinastakin tuli jotain, jonka voi oikein hyvällä mielikuvituksella tulkita soppakauhaksi, joten emmeköhän jauha pastaa jatkossakin. Ruokaisaa vuotta 2006! Otetaan kuohujuomat sille!

2 Comments:

At 2/1/06 12:20, Anonymous Maurelita said...

Kuplivaa uutta vuotta teillekin ! Perunasalaatti on vakkarilemppareitani, ja eräs hyvä kaverini on ottanut haasteeksi tehdä niin montaa eri versiota kuin keksii moisesta. Mielikuvitusta riittää...

Itse pitäydyn klassisessa versiossa valkosipulikurkkua - raakaa sipulia - paprikajauhetta ja jos villille päälle satun, lisään kaprismarjoja.

Ranskassa on kuuluisa salade piémontaise, johon tulee perunan lisäksi kananmunaa, tomaattia ja joskus kinkkua tai kanaakin, mutta mokomat tomaatit vesittävät koko hoidon alle aikayksikön.

Eläköön kunnon suomalaiset traditiot !

(Meillä uudenvuodenmenyy oli anopin tekemää lammascurryä ; yliveto juttu...)

=D

 
At 2/1/06 15:13, Blogger Rosmariini said...

Perunasalaatti on yksi suurista kompastuskivistäni. Siitä tulee omatekemänäni aina jotenkin tunkkaista, minkä takia ostankin sen nykyään mieluummin valmiina. Pitäisi ehkä taas harjoitella pitkästä aikaa, kun kokkaustaidot toivon mukaan kehittyvät koko ajan.

Tomaattia en kyllä minäkään perunasalaattiin laittaisi, vaikka sitä muuten tulee tungettua joka paikkaan.

 

Lähetä kommentti

<< Home
pastanjauhantaa(at)gmail.com


Powered by Blogger

Related Posts with Thumbnails