torstaina, marraskuuta 17, 2005

Karrikanaa á la Mea

Menopaussin Mealta on putkahtanut reseptikilpailuumme useampikin ruokaohje. Tällä kertaa virkistin hyvin alkanutta tuttavuuttani ketjap manis -kastikkeen kanssa ja kokkasin karria, jonka ohje kuuluu näin:
Kolmas on karri, johon erittäin paljon paprikajauhetta, sipulia, valkosipulia (kuullotellaan öljyssä), vaihtelevasti kalaa tai kanaa paistellaan ed. mainitussa ja lisätään tomaattimurskaa, ketjap manista, curry-tahnaa ja garam masalaa, lopuksi kookosmaitos eli kermaa. Ja joka paikkaan tietenkin fariinisokeria rippaus. Isossa paistinpannun ja kattilan välimuodossa tehden. Tarjotaan riisin, kurkkutikkujen, punaisista linsseistä tehdyn tahnan ja mangochutneyn kanssa.
Sangen eksoottisia makuja oululaisessa kotikeittiössä. Maku oli garam masalan ansiosta jopa hivenen jouluinen - voisikohan tässä olla ainesta maittavaksi ja nopeasti valmistuvaksi pikkujoulusyötäväksi? Tosin aterian jouluisuus lienee johtunut ainakin osaksi siitä, että curry-tahna loppui vähän kesken, minkä takia enin reuna saattoi jäädä sapuskasta puuttumaan.

Ohjeen ansiosta pääsin toteuttamaan vaihteeksi suurta intohimoani eli säilykepurkkishoppausta. Mangochutney nimittäin puuttui hyllystä tyystin, ja pakkohan sen kaveriksi oli ostaa vielä purkillinen papaijachutneytäkin. (Vaikka kieltämättä niitä purkkeja olisi jo muutenkin ollut jääkaapissa ihan omiksi tarpeiksi.)

5 Comments:

At 17/11/05 09:01, Blogger Rosmariini said...

Koska minusta on selvästi äärimmäisen hauskaa kommentoida omia tekstejäni, niin korostaisin vielä, että tässäkin sapuskassa korostui ruuan maistelun tärkeys jo kokkausvaiheessa. Mausteita lisäilemällä / vähentämällä saa melkein mistä tahansa ruuasta omaan makuunsa parhaiten sopivan.

Niin, ja jouluinen maku korostui ehkä vielä senkin ansiosta, että maa on viimeinkin valkoinen. :)

 
At 17/11/05 16:50, Anonymous Nimetön said...

No kappas, meikäläinen se vaan tuo eksotiikkaaa oululaiseen keittiöön. Me kiitämme huomiosta.

Samalla pahoitellen ilmoitamme, että menopaussin piti teknisistä syistä luopua kategorioista, joten tuo linkki Mean keittiöön ei toimine. Ei ainakaan pitäisi. Mutta mehän olemme menopaussissa yhtä suurta perhettä, joten väliäkö tuolla, ollaanko keittiön vai kammarin puolella.

 
At 17/11/05 18:39, Blogger Rosmariini said...

Jaahas, pitääpä seurailla tilannetta ja säätää palkitukset jossain vaiheessa ajan tasalle. Harmi homma sinänsä - oli kiva, kun kaikki kivat ruokajutut löytyivät saman otsikon alta.

 
At 17/11/05 21:28, Anonymous Nimetön said...

Kiitos kannustuksenne ja ovipielen linkkinne sain palautettua keittiö-kategorian, joten se on siellä taas. :)

 
At 17/11/05 21:52, Blogger Rosmariini said...

Oih, kiitoksia vaivannäöstä! Tarkoituksenani oli askarrella uusi linkki Menopaussin Keittiöön & Kammariin, mutta jätetään linkki sitten entiselleen. ;)

 

Lähetä kommentti

<< Home
pastanjauhantaa(at)gmail.com


Related Posts with Thumbnails