keskiviikkona, huhtikuuta 13, 2016

Hei hei, ruokahaaste



Kuten Kulinaarimurulassa todettiin, vuodesta 2007 alkaen ruokablogeissa kiertänyt ruokahaaste on tullut tiensä päähän. Harmillista, kun ensi vuonna olisi päästy viettämään ruokahaasteen kymmenvuotissynttäriä!

Pastanjauhannan kisamenestys ei ole ollut ruokahaasteen puolella (eikä sen puoleen missään muissakaan blogimittelöissä) kovinkaan kummoinen. Kerran sentään onnistuimme voittamaan, joten tässä ruokahaasteen kunniaksi linkki vanhaan kunnon herkkuperunakerrosleipään.

Seitsemän vuotta (melko lailla tarkalleen) on jo tuostakin hetkestä vierähtänyt.

(Kuvassa paahdettu perunasalaatti, joka ei loogisesti liity ruokahaasteeseen mitenkään, mutta on ennen pitkää taas ajankohtainen, kun parsat ja uudet perunat alkavat tulla sesonkiin.)

tiistaina, huhtikuuta 12, 2016

Vinkkejä Valenciaan



Vietimme kuun vaihteessa vajaan viikon Valenciassa (Espanjassa). Mukava paikka, ei liikaa turisteja. Matka meni enimmäkseen töiden merkeissä, mutta jonkin verran oli toki aikaa tutustua myös kaupunkiin ja etenkin sen ruokatarjontaan.

Tässä muutamia vinkkejä:

-Hyviä ravintola-alueita Valenciassa ovat Mestalla ja Ruzafa (Russafa). Benimacletiin kannattaa tutustua myös.

-Julkinen liikenne toimii Valenciassa todella hyvin (esim. lentokentälle pääsee kätevästi metrolla). Rannalle pääsee kätevästi ratikalla numero 4.



-Normaali aika aloittaa illallinen Valenciassa on illalla kello yhdeksältä: Ravintolat avaavat yleensä ovensa vasta siihen aikaan ja ovat parin tunnin verran auki.

-Ruokaharrastajan ehdoton nähtävyys Valenciassa on kauppahalli Mercado Central. Keskeisin ostoskatu on Carrer de Colón, ja Valencian vanha kaupunki kannattaa tietenkin katsastaa myös. Jos aikaa olisi ollut enemmän, olisin käynyt mielelläni myös Ciudad de las Artes y las Ciencia -nimisessä taide- ja tiedekeskuksessa.

-Jamón ibérico on ylihyvää.



-Ruoka oli hyvää, kekseliästä ja kohtalaisen edullista. Parhaiten jäivät mieleen Bar Tonyina (tapaksia uudella tavalla), La Salita sekä Ruzafassa sijaitseva libanonilainen Beirut King.

-Valencia on paellan koti. Tyypillisessä Paella Valencianassa näytti olevan lihaa (kanaa ja/tai kania), mutta itse valikoimme myöhäiseksi lounaaksi kokeiluun ylimmässä kuvassa näkyvän mereneläväpaellan.

-Sangria on ilmeisesti paikallisesta näkökulmasta enemmänkin turistien juomaa. Paikalliset juovat tosin vähän samantapaista (mutta yksinkertaisempaa) tinto de veranoa.






pastanjauhantaa(at)gmail.com


Related Posts with Thumbnails