sunnuntaina, maaliskuuta 27, 2016

Karhunvatukkakastike ankalle



Pääsiäisaterian valmistumista odotellessa on aikaa muistella menneiden viikkojen ruokia.

Yksi parhaista kevään keitoksista on ollut karhunvatukkakastikkeen kanssa tarjoiltu ankka, johon inspiraatio löytyi kavereiden Facebook-sivuilta ja ohje Epicuriouksesta.

Karhunvatukkakastike ankalle

3 rkl voita
3 rkl sokeria
0,8 dl kuivaa valkoviiniä
0,8 dl appelsiinimehua
2 rkl vadelmaviinietikkaa
3 dl pakastettuja karhunvatukoita (sulatettuina) + halutessasi hiukan koristeluun
3 dl lihalientä
1,2 dl kanalientä
2 rkl konjakkia
1 rkl vaahterasiirappia
ankanrintaa, -koipia tms.

Sulata 2 rkl voita suurella pannulla (keskilämmöllä). Lisää sokeri: Sekoita, kunnes sokeri liukenee ja seos muuttuu meripihkan väriseksi, noin 5 minuutin ajan. Lisää viini, appelsiinimehu ja etikka (seos kuplii tässä vaiheessa innokkaasti) ja kiehauta niin, että karamellisoitunut sokeri liukenee. Lisää 3 dl marjoja ja molemmat liemet ja kiehuta silloin tällöin sekoitellen n. 25 min ajan, kunnes kastike muuttuu paksummaksi ja redusoituu noin 2,5 desiin. Siivilöi kastike pieneen kattilaan, painele marjat läpi lusikan selkäpuolella. Sekoita mukaan konjakki ja vaahterasiirappi. Aseta sivuun. (Kastikkeen voi tehdä tähän asti edellisenä päivänä valmiiksi. Peitä ja jäähdytä.)

Valmista ankka (me valmistimme samalla pannulla lisukkeena tarjoillut pavut + lisukkeeksi laitettiin myös ankanrasvassa paistettuja perunoita). Kuumenna sillä välin kastike ja anna sen kiehua miedolla lämmöllä. Vispaa sekaan 1 rkl voita. Mausta (makusi mukaan) suolalla ja pippurilla.

Asettele ankat ja kastike tarjolle. Koristele halutessasi marjoilla.

Jos suositusten tielle lähdetään, on mainittava myös Nigellan chocolate peanut butter fudge sundae, jota Virpi vähän aikaa sitten valmisti keittiössämme.




pastanjauhantaa(at)gmail.com


Related Posts with Thumbnails