keskiviikkona, toukokuuta 09, 2012

Lakritsijäätelö


Minua usein parjataan siitä, etten mielelläni ota äärimmäistä kantaa mihinkään. Asteikolla 1-5 liikutaan korkeintaan kakkosen ja nelosen välissä. Aina pitää jättää jonkinlainen takaportti tai miedontaa lausuntoa. Ei ihme, että meistä suomalaisista kasvaa vähitellen niin harmaita! Tällä kertaa voin kuitenkin aivan rehellisesti ja pidäkkeettä sanoa, että tämä oli parasta koskaan syömäämme jäätelöä: aivan mielettömän maukasta, pehmoista ja todella lakuisaa.

Suoraviivaisin reseptipohja löytyi pienen googlettelun jälkeen MTV3:n sivuilta. Ainekset ovat hyvin yksinkertaiset: kermaa, keltuaista, sokeria ja lakritsia. Mitään kevytjäätelöä tämä siis ei ole - mutta maku on todella täyteläinen ja rakenne ihanan pehmeä. Kuten lempijäätelömaakarini Ben ja Jerry moneen kertaan siteeratusti teollisen jäätelön ongelmista lausuivat, "Hyvän jäätelön tekeminen on todella helppoa. Se, mikä on vaikeaa, on halvan jäätelön tekeminen."

Lakritsia laitoimme huomattavasti alkuperäistä MTV3:n ohjetta enemmän, ja niinpä jäätelö maistuikin tosi voimakkaasti lakritsilta - mikä oli tietenkin toivottua. Maku oli ihan eri tavalla intensiivinen kuin kesäkojujen lakutötteröissä. Laitoimme ohjeen mukaiseen jäätelötaikina-annokseen pari reilua kourallista tuoreita, pehmeitä lakritsipaloja kaupan pussista.

Lakritsijäätelö

5 dl kermaa
kourallinen tai pari lakritsia
5 munankeltuaista
1 dl sokeria

Lämmitä ja sekoita lakritsaa kermassa, kunnes se liukenee kunnolla. Kiehauta. Vatkaa keltuaiset ja sokeri keskenään kuohkeaksi vaahdoksi ja sekoita vaahto lakritsikermaan. Kuumenna seosta koko ajan sekoittaen, kunnes se pulpahtaa kerran. Älä keitä pidempään! Jäähdytä lopuksi massa viileässä ja aja se jäätelökoneessa kuohkeaksi.




Instagram

pastanjauhantaa(at)gmail.com


Powered by Blogger

Related Posts with Thumbnails