Sivut

torstaina, lokakuuta 06, 2005

Uunijäätelö

Tänään ei ehdi pahemmin kokkailla, mutta voisin naputella herkkusuiden iloksi persikkaisen uunijäätelön reseptin.

Uunijäätelöön tarvitset
8-10 vohvelikeksiä tai pienen matalan sokerikakun
1/2 litraa vaniljajäätelöä
säilöttyjä persikanpuolikkaita (toki voi käyttää myös marjoja tms.)
Marenki:
4 munanvalkuaista
4 rkl sokeria

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää sokeri vähitellen sekaan. Laita vuokaan pohjimmaiseksi kakku/keksit ==> sen päälle jäätelöä ==> jäätelön päälle persikat, minkä jälkeen koko komeus peitetään nopeasti marenkiseoksella.

Paista 300-asteisessa uunissa 3-4 minuuttia.

4 kommenttia:

  1. Minulla on tapana käyttää tässä ylen 70-lukulaisessa jälkkärissä pakastevadelmia ja lurauttaa reilusti mesimarjalikööriä kaupan kakkupohjan kostukkeeksi.

    VastaaPoista
  2. Hmmm, kiinnostavaa, että uunijäätelöä tehtiin 70-luvulla, kun itsellä ei ole kamalasti ruokamuistoja vielä tuolta vuosikymmeneltä. Pitäisikin ottaa selville, mitkä olivat silloisia hittiruokia.

    Keski-ikäiset kotikokit tekevät ainakin lämpimiä voileipiä aina samalla tyylillä (kinkkua, sinappia, ananasrengas ja emmental-juustoa), mistä voisi päätellä, että näiden ”havaijilaisten voileipien” ohje lienee myös peräisin 70-luvun tienoilta.

    VastaaPoista
  3. 70-luvun hittiruokia oli mm. kaamea "ossobucco", jolla ei ollut juuri tekemistä italialaisen esikuvansa kanssa; vanhaan blogiini kuvasin Kasari-lehdestä mm. "kevyen kasvispadan", jossa oli 300 g balkaninmakkaraa... Silloin tällöin kaivan esille näitä vanhoja lehtiä viihteeksi.

    Kaivan jonain päivänä ne lehdet esiin ja palaan asiaan.

    VastaaPoista
  4. Hienoa! Jos vaikka pitäisi joskus seitkytluvun ruoka -henkiset teemabileet.

    Toisaalta tarkemmin ajatellen: mitäköhän kasvissyöjäystävät mahtaisivat tuumata vaikkapa tuosta "kasvis"padasta. :)

    VastaaPoista